Fynboer dumper praktiske køreprøver på stribe

Hver tredje fynbo dumper køreprøven, mens kun én ud af fem dumper den teoretiske. Det er lidt af et mysterie for både Rigspolitiet, en fynsk prøvesagkyndig og en kørelærer-organisation.
Foto: Claude Prigent/PHOTOPQR/LE TELEGRAMME

Fynboer dumper praktiske køreprøver på stribe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre end én ud af fem dumper teorien - en tredjedel dumper køreprøven

Ingen anden politikreds i landet kan melde om en så markant forskel i dumpeprocenterne på teori og praksis, som Fyn kan.

Nyligt offentliggjorte tal fra Rigspolitiet viser, at de fynske kørekort-aspiranter har landets laveste dumpeprocent, hvad angår teoriprøven. Til gengæld har Fyn et af landets højeste dumpeprocenter i den praktiske køreprøve.
 
Hos Fyns Politi er den køreprøvesagkyndige Ole Egeberg Olsen også lidt overrasket over forskellen.

- Jeg kan faktisk ikke svare på, hvorfor det forholder sig sådan. De serier vi bruger til teoriprøverne er de samme landet over, og derfor burde der ikke være de store forskelle i dumpeprocenterne, siger han.

Kan man konkludere, at fynboerne bare er bedre til teori end til praksis?

- Ja, så må de jo bare være teoretisk bedre på Fyn, spekulerer Ole Egebjerg Olsen fornøjet, og henviser til at Rigspolitiet, der står bag statistikken, måske kan give en forklaring.

Hos Rigspolitiet giver tallene dog også anledning til en del undren.

- Det er meget svært at svare på, hvad der ligger bag. Det må enten skyldes en forskel i elevmassen eller en forskel i kvaliteten på køreskolerne. Men jeg kan nu ikke forestille mig, at Fynske køreskoler skulle skille sig ret meget ud fra de andre i landet, siger Mads Mazanti Hansen, politiassesor ved Rigspolitiet.
 
Det sidste forsøg på at finde en forklaring er hos René Arnt, landsformand for Dansk Kørelærer-Union.

- Det er nok en kombination af flere faktorer, og derfor er det svært at svare præcist. Som jeg oplever det, så vil de unge hellere bruge tid på teori, der ikke koster noget, end på ekstra køretimer, der koster flere penge - og kørelærerne lader dem ofte gå til praktisk prøve, inden de egentlig er klar til det. Det kan nok forklare forskellen på dumpeprocenten i teori og praksis, siger han.
 
René Arnt kan dog heller ikke svare på, hvorfor netop de fynske tal skiller sig ud fra resten af Danmarks.

Det er derfor fortsat uopklaret, hvorfor fynboerne er så gode til teori men statistisk set dårlige i den praktiske køreprøve.
 

Fynboer dumper praktiske køreprøver på stribe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce