Fynbo sendt i fængsel: Fyldte sit sommerhus med våben og ammunition

Kampklædt politi mødte sidste år op og omringede et lokalt sommerhus. Fotoet er fra en helt andet politiaktion. Arkivfoto.

Fynbo sendt i fængsel: Fyldte sit sommerhus med våben og ammunition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svært bevæbnet politi omringede strandhus ved Lillebælt en vinteraften. Beboeren, der har bopæl i Middelfart Kommune, havde truet sin nabo med et gevær.

FJELSTRUP: Et længere juridisk opgør er måske slut med en dom på et år og 10 måneders fængsel til 39-årige fynske Jacob Wedel Simonsen.

Han har et sommerhus ved Lillebælt, og her udspillede sig et drama den 16. februar 2016. En større politistyrke inklusive et svært bevæbnet indsatshold omringede ved midnatstid hans hus.

Det hele var begyndt med, at han tidligere på aftenen havde truet sin nabo med et haglgevær. Da politiet kom, gik han igen ud med det ladte gevær samt ekstra patroner. Det kunne være blevet hans sidste handling. Men han lagde geværet, så snart han fik besked på det. Så politiet fik hverken brug for maskinpistoler eller skjolde.

I huset fandt politiet både hash, en marihuanaplante og flere geværer og en masse ammunition. Noget af det måtte han godt have, resten blev han dømt for.

- Sagen er for alvorlig til, at noget af straffen kunne gøres betinget, konstaterede dommer Henriette Frölich.

En af dommerne i domsmandssagen havde endda stemt for to års fængsel, selvom Jacob Wedel Simonsen før sagen var ustraffet.

 
 

Masser af krudt

Ud over det ladte haglgevær, som han rendte rundt og truede med udenfor, stod der også en ladt salonriffel klar med kikkertsigte og lyddæmper ved siden af hans våbenskab i stuen. Og der lå et haglgevær under sofaen.

Derudover lå der over 1300 patroner af forskellig kaliber i stuen og køkkenet. Alt sammen ulovligt opbevaret.

To våbenskabe rummede endnu flere geværer og ammunition. Men det var alt sammen lovligt.

Jacob Wedel Simonsen blev også dømt for at have cirka otte gram hash og 267 gram rygbar marihuana i sommerhuset. Alt sammen til eget brug.

Han udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke eller modtage dommen.

Fynbo sendt i fængsel: Fyldte sit sommerhus med våben og ammunition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce