Nyt redskab lærer små børn at læse

800 elever i 0.-2. klasse i Faaborg-Midtfyns Kommune skriver deres egne bøger via app'en Skriv og Læs. Her er vi på besøg hos 1.a på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse.
Foto: Peter Leth-Larsen

Nyt redskab lærer små børn at læse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Janus Madsen fra Odense har udviklet en app, der kan hjælpe børn til at skrive, før de kan læse

Børn kan lære at skrive og læse, før de overhovedet kan deres abc.

Det kan de ved hjælp af en app, som er udviklet af Janus Madsen fra Odense.

800 elever i Faaborg-Midtfyn Kommune har de seneste tre uger skrevet digitale bøger med den nye app, og her har det vist sig, at det er en god måde at lære at skrive og læse på, mener lærer Berit Find fra Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse.

- Alle kan være med. Især fanger vi nogle af drengene. Når de kan bruge it og samtidig skrive om minions, fodbold eller en anden interesse, så er der en helt anden lyst til at lære, siger hun.

At eleverne skriver om noget, der interesserer dem, og at alle kan være med på deres eget niveau, er to af grundene til, at programmet har en god virkning på eleverne, forklarer professor MSO Jeppe Bundsgaard fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

- Denne app bygger på pædagogik, som vi ved, der virker. Det interessante ved app'en er, at den ikke bygger på et spil, men på velfunderet pædagogik, siger han.

Janus Madsen fik idéen til app'en, da han arbejdede som folkelærer og manglede et redskab til at lære eleverne at skrive og læse i indskolingen.

Tanken bag app'en er, at eleverne kaster sig ud i at skrive sætninger i stedet for at skulle lære hele alfabetet først.

- Man lærer at spille fodbold ved at kaste sig ud i det og spille, ikke ved at lære enkelte dele af spillet først, forklarer Janus Madsen.

Nyt redskab lærer små børn at læse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce