For læserne af Fyens.dk virker Region Syddanmarks sygehusdirektører som dyre kransekagefigurer. Direktørernes løn er siden 2007 steget fra et gennemsnitligt niveau på knap 92.000 til 126.000 kroner om måneden.

Region Syddanmark skal spare, og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har i årets første uge bebudet en spareplan på 200 millioner kroner på sundhedsområdet.

Alligevel er der plads til, at regionens sygehuschefer siden 2007 har indkasseret en lønstigning på lige knap 40 procent frem til 2015.

Det forarger Fyens.dk's læsere.

- Jeg føler mig totalt til grin som ansat i Region Syddanmark, hvor vi konstant skal løbe stærkere og gå på kompromis med fagligheden og integritet. Godt Fyens har fået hul på det her, skriver Gunhild Tulinius.

- Det passer jo ikke sammen nogle steder. Hvis der skal spares, så skal vedkommende heller ikke have mere i løn. Det er jo helt korrupt, skriver Pia Jensen på Fyens.dk's Facebook-side.

- Det var noget af en lønstigning. De ved ikke engang, hvad der foregår i deres virksomhed. Det havde passet bedre med en lønnedgang, skriver Bjarne Jørgensen.

- Så ved vi jo fremover, hvor der skal spares, mener Sara Petersen.

Mens Region Syddanmark år efter år er gået på jagt efter besparelser og effektiviseringer, er sygehuschefernes løn steget næsten 40 procent.

Opslået af Fyens.dk på 22. januar 2016

Deltag i debatten

Du kan deltage i debatten herunder artiklen eller på vores Facebook-side.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.

Mere om emnet

Se alle
37
126.000 kroner om måneden: Sygehuschefer har holdt lønfest

126.000 kroner om måneden: Sygehuschefer har holdt lønfest

14
- Lønnen skal passe til ledernes opgaver

- Lønnen skal passe til ledernes opgaver