Fyens.dk-læsere: Mere politi på ulykkesramt motorvej

Politiet var massivt til stede, da fire lastbilere og en varebil kørte sammen på den vestfynske motorvej onsdag. Men politiet skal være mere til stede på strækningen, mener læsere.
Foto: Peter Leth-Larsen

Fyens.dk-læsere: Mere politi på ulykkesramt motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærekasser og mere politi vil få bilister til sænke farten, mener Fyens.dk's læsere. Vi er allerede til stede på strækningen, siger Fyns Politi.

Politiet skal være mere til stede på den motorvejsstrækning, hvor to mænd onsdag omkom i et alvorligt trafikuheld. Det mener flere af Fyens.dk's læsere, som også efterlyser stærekasser på strækningen.

Der bliver nemlig kørt meget stærkt og tæt på strækningen, fortæller Vejdirektoratet. Resultatet er ofte, at biler kører sammen i såkaldte harmonikasammenstød.

En optælling, Fyens.dk har lavet, viser, at der siden 11. september i år har været syv ulykker på strækningen. De fem var ulykker, hvor en bagfrakørende bil ramte en forankørende.

Stærekasser er en politisk beslutning

Mere politi på strækningen ville få bilisterne til at køre pænere - og dermed mindske risikoen for ulykker, mener bilist Hans Christian Jensen.

- Jeg har frygtet at komme i klemme men har været heldig indtil nu.
En politiindsats mod for tæt på kørsel er ønsket og med meget drastiske konsekvenser, siger han.

Bilisterne ville også rette ind, hvis der blev opsat stærekasser, mener flere læsere.

- Det er trist at der er to udlændinge der mister livet. Og så kører folk for hurtigt på denne strækning. Fotovogn el. stærekasse skal være der hele døgnet, skriver læser Claus Larsen i en kommentar til en af Fyens.dk's artikler.

Han bakkes op af læser Sofus Nielsen:

- Ja stærekasser virker hastighedsnedsættende, efter regeringens mening endda så godt at det giver for lidt penge i statskassen, skriver han i en kommentar.

Men politiet har slet ikke lov til at etablere stærekasser på strækningen, fortæller Fyns Politis færdselschef Jørgen Andersen.

- Det er en politisk beslutning, om vi skal have stærekasser i Danmark - så det blander vi os ikke i. Vi har dog en række andre værktøjer, vi bruger for at få farten ned - det gælder for eksempel lasermålinger, siger han.

Politichef: Større kontroltryk vil sænke farten

Jørgen Andersen understreger at politiet løbende er til stede på strækningen. Han er dog ikke i tvivl om at flere kontroller også vil være med til at sænke farten.

- Jo større kontroltryk der er jo bedre vil det selvfølgelig blive. Men vi skal jo også dække resten af Fyn, så det er en konstant afvejning, hvor meget luft, vi har til at kontrollere på strækningen. Det er det, der er vores udfordring i den her sammenhæng, siger færdselschefen.

Fyens.dk-læsere: Mere politi på ulykkesramt motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce