Fyens Stiftstidendes udsendte journalist og fotograf ankom med bil til Bruxelles klokken 21 tirsdag aften på dagen, hvor bombeangreb ramte Belgiens hovedstad for at rapportere fra den belgiske hovedstad.

Avisens udsendte journalist beskriver tirsdag aften byen som stille med et gadebillede omkring metrostationen Maelbeek, der er præget af politipatruljer, militær, afspærringer og et par enkelte mennesker, der er ude for at lufte deres hund.

Klokken er næsten 23 tirsdag aften dansk tid, da Fyens Stiftstidendes to udsendte ringer en sidste gang fra Bruxelles til nyhedsredaktionen i Odense.

Avisens udsendte journalist Andreas Leer Scharnberg og fotograf Louise Koustrup har netop været vidner til en særlig scene tæt på metrostationen Maelbeek. Samme station, hvor en bombe eksploderede tirsdag morgen.

- Et par kom cyklende på gaden Rue de la Loi, de stod af cyklen og åbnede en øl, som de delte. Bagefter tændte de fem fyrfadslys og en smøg. De tog et hiv af cigaretten, og placerede den ved lysene og buket hvide roser, som de også havde med. Og så krammede de, fortæller Andreas Leer Scharnberg.

Politi og militær på gaden

Udover parret med fyrfadslys og øl, beskriver avisens udsendte den belgiske hovedstad som stille, selv om det belgiske politi og militær fylder godt i gadebilledet.

- Byen er rimelig stille og rolig. På gaderne befinder sig mest mediefolk primært tv, og politiet er markant tilstede, men der er også et par mennesker, der er ude at lufte deres hund, beretter Andreas Leer Scharnberg omkring klokken 22 fra gaden Rue de la Loi.

Han og avisens fotograf kørte over grænsen fra Holland til Belgien omkring klokken 20 tirsdag aften.

- Det var let nok at komme ind i Belgien, men det var svært at overse en omkring 10 kilometer lang bilkø ud af landet, da vi krydsede grænsen, fortæller han.

Ved området omkring Metrostationen Maelbeek er gaden Rue de la Loi afspærret, efter at en bombe eksploderede i metrostationen tirsdag morgen.

- På trods af afspærringer kan vi umiddelbart godt gå rundt i byen, og trafikken forløber også okay, men der er flest taxier på gaden, beskriver avisens udsendte journalist.

Journalist Andreas Leer Scharnberg og fotograf Louise Koustrup fortsætter med at følge udviklingen i Bruxelles onsdag.

Følg med på fyens.dk.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
2
Ledere om Bruxelles-angreb: Terrorister vil aldrig vinde

Ledere om Bruxelles-angreb: Terrorister vil aldrig vinde

Medie: Taxichauffør tippede politiet om bombemænd

Medie: Taxichauffør tippede politiet om bombemænd

1
Terror i Bruxelles: Sympatierklæringer fra hele verden

Terror i Bruxelles: Sympatierklæringer fra hele verden