Fuld knald på rå- og kronvildtjagten


Fuld knald på rå- og kronvildtjagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jægerne fik sidste år ram på flere jagtrekorder. Det er ikke nødvendigvis udtryk for, at det danske vildt generelt har det bedre.

Danske jægere skød i den sidste jagtsæson et rekordstort antal rådyr og krondyr.

124.000 rådyr og 5000 krondyr måtte lade livet i sæsonen 2008/2009, fremgår det af Danmarks Miljøundersøgelsers (DMU) statistik for vildtudbytte. Rekorden er udtryk for, at begge arter trives godt i det danske kulturlandskab. Til gengæld hugger den stigende intensivering af landbrugsdriften godt ind på bestandene af andre arter - især harer og agerhøns - som der ikke er nær så mange at skyde på som i gamle dag, siger DMU's seniorbiolog Tommy Asferg.

- Det er svært at pege på en helt generel tendens for, hvordan vildtbestandene har det. Hver enkelt art må bedømmes for sig, siger seniorbiologen.

Også jagten på gæs og skovsnepper satte rekord i sidste sæson - henholdsvis 66.300 og 40.268 fugle.

Der blev dog også skudt over 7000 flere agerhøns end forrige sæsons bundrekord på 20.700. Lidt flere fasaner blev det også til: i alt 765.000 styk. Harer blev der - nogenlunde uændret - nedlagt 57.900 af. Dog stadig langt færre end de til tider over 400.000, som jægerne fik ram på i 1950'erne og begyndelsen af 1960'erne.

Trods rekorderne for råvildt og krondyr kan jægerne godt slå koldt vand i blodet. Det vil ikke gentage sig år efter år.

- Min erfaringer siger mig, at når vi får sådanne nogle rekorder, så går det den anden vej året efter, siger Tommy Asferg.

Tilsammen skød jægerne 2.265.000 styk vildt af de over 50 arter, som de har lov til at drive jagt på. Det er et nogenlunde uændret antal.

166.000 dansker har det lovpligtige jagtegn. Knap 70 procent af dem har indberettet om deres jagtheld. 62,8 procent af jægerne ramte noget.

Fuld knald på rå- og kronvildtjagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce