Frygtløs slangetæmmer: - Jeg tog den i halen

Slangen var vred og stresset, så Jens Røndbøll havde svært ved at få den ned i en spand.

Frygtløs slangetæmmer: - Jeg tog den i halen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østfynsk skolelærer fangede kæmpe slange.

Der var lettere panik på Lindholmsskolen i Nyborg, da eleverne gennem vinduet pludselig kunne se en stor slange, der bugtede sig rundt ude ved legepladsen. Heldigvis var der en "slangetæmmer" blandt lærerne.

- Vi var ikke klar over, hvad det var for et kryb. Legepladsen blev spærret af for børnene, og inspektøren og pedellen løb rundt med en rive og prøvede at jage slangen væk, siger Jens Randbøll.

Som den lærer, der ofte tager sig af naturundervisningen på specialskolen, mente Jens nok, at han kunne få fat i slangen, der lå skjult i et buskads.

- Jeg syntes jo, at det var lidt synd for den. Så jeg lagde mig ned ved buskadset og lyttede, og så kunne jeg høre en hvislen derinde.

Fra naturudsendelse vidste Jens Randbøll, at ganske få slanger kan løfte sig op til hånden, hvis man først har fat i halen på dem, så Jens Randbøll fik fat i halen og trak.

- jeg troede jo bare, det var en lille snog, selv om nogle af de andre sagde, at det måtte være en giftslange, der var undsluppet. Men det var ligesom at trække i en elastik, for den blev bare ved og ved, siger Jens Randbøll.

- Den var meget stor, og jeg syntes ikke umiddelbart den lignede de snoge, jeg har set før, siger han.

Den fynske slangetæmmer har svært ved at sige præcist hvor lang slangen var, men da han hører, at den længste snog, der nogensinde er set i Danmark, var 132 centimeter meter lang, siger han:

- Den var i hvert fald deroppe af.

Fangsten sikrede Jens Randbøll lidt af en heltestatus blandt skolens elever den dag i maj. Slangen blev lukket ud i en nærliggende skov, men den er stadig lidt af et mysterium for læreren.

- Dels kunne jeg ikke se de gule pletter på hovedet og dels på grund af størrelsen. Men hvis det er en almindelig snog, har jeg tænkt på, at der er gode grunde til, at er blevet så stor. Det fugtige forår, den varme sommer og masser af mus og padder har givet den masser af føde, siger han.

Frygtløs slangetæmmer: - Jeg tog den i halen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce