Frygter for taxichaufførers sikkerhed


Frygter for taxichaufførers sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF og DF kræver klare regler for danske taxichauffører efter, at en tysk taxichauffør er dømt for at køre tre illegale afghanere ind i Danmark.

Retsordførerne fra både Socialistisk Folkeparti (SF) og Dansk Folkeparti (DF) kræver nu, at justitsminister Lene Espersen (K) redegør for, hvilke regler der gælder for danske taxichauffører, når de fragter kunder ind i Danmark.

Kravet kommer efter, at en tysk taxichauffør er idømt 50 dages fængsel for menneskesmugling, fordi han kørte tre illegale afghanere over den danske grænse. Sagen har skabt røre blandt danske taxichauffører, der frygter, at de skal tjekke deres kunders pas for ikke at risikere fængsel.

Retsordførerne for SF og DF er bange for, at dommen vil pålægge taxichaufførerne en umulig opgave.

- Det er helt urimeligt, at taxichaufførerne skal kunne overskue, om et pas er ægte eller ej, siger retsordfører Karina Lorentzen, som frygter, at taxichaufførernes sikkerhed bliver truet, når de skal spørge udenlandske kunder, om deres papirer er i orden.

Det synspunkt bakkes op af Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der godt kan se, at der kan komme øretæver i luften, hvis chaufførerne skal agere grænsepoliti.

- Det er klart, at kunderne ikke ser det rimelige i, at chaufførerne tjekker deres pas. Vi skal have genindført grænserne, så det ikke er taxichaufførerne, men politiet, der tjekker pas, siger Peter Skaarup.

Frygter for taxichaufførers sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce