Frygt ikke sne på flyrejsen

Du kan trygt sætte dig i flyveren selvom, der sneen daler ned fra oven.
Foto: colourbox.com

Frygt ikke sne på flyrejsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være grænseoverskridende at flyve i snevejr, men der er ingen grund til bekymring, siger ekspert

Suget i maven kan føles større, når man sætter sig til rette i flysæderne, mens sneen daler i tykke flager udenfor vinduerne.

For hva’ nu hvis...

Bekymringen og frygten er dog heldigvis uden reel hold i virkeligheden. Det siger lufthavnschef ved Odense Lufthavn, Erry I. Knudsen:

- Man skal ikke være bekymret. Piloten er godt polstret i meteorologi og han bliver briefet grundigt før hver flyvning, beroliger lufthavnschefen eventuelle læsere med flyskræk.

Snevejr er langt fra det største problem i det kolde vejr. Derimod kan overisning, hvor flyets ydre fryser til, og i værste fald påvirker styreevnen, skabe langt værre situationer.

- Der er en overisnings-risiko, når man flyver, men maskinerne er efterhånden så godt udstyret mod netop det, at det heller ikke kan betegnes som farligt, forklarer Erry I. Knudsen, som har til gengæld har to højdespringere på listen over mindre trygge flyveforhold.

- Det vi kalder isslag kan være meget ubehageligt som pilot og så er tropiske cykloner svære, fordi flyene ikke altid kan modstå den slags vrid, det giver i skroget, siger Erry I. Knudsen, der dog understreger, at piloterne godt kan manøvrere flyet gennem de to ekstreme situationer.

Så snevejr, cykloner eller issalg. Det bør ikke afholde folk fra at tage på flyvetur her i vintervejret.

Frygt ikke sne på flyrejsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce