Frygt for studieghettoer


Frygt for studieghettoer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort optag af udlændinge fra "nye lande" på de korte videregående uddannelser skaber frygt for ghettoer. De studerende er en ny stor udfordring.

Handelsskoler med korte engelsksprogede handelsuddannelser og it-uddannelser skal være på vagt over for ghettodannelser i studiemiljøet, men problemet er noget overdrevet, mener uddannelsesstederne.

Kontorchef ved Københavns Universitet, Jakob Lange, siger på baggrund af et betydeligt optag i år af studerende fra Nepal, Bulgarien, Rumænien og andre "nye lande", at ghettodannelser kan blive et problem.

I flere tilfælde har institutioner optaget hele hold af østeuropæiske studerende, som slet ikke kender det danske undervisningssystem.

Uddannelseschef Jan Uwe Wolff fra VIA, der er en sammenslutning af øst- og vestjyske uddannelsessteder med 17.000 studerende, siger, at man forsøger at adskille de studerende, så der ikke alene bliver bulgarske eller rumænske hold.

- Det er en lang sej kamp. Hvis man ikke har en klar strategi, så får man problemer, men de fleste steder er det lykkedes, siger Jan Uwe Wolff til Ritzau.

Jakob Lange henviser omvendt til kedelige erfaringer fra Roskilde, hvor både RUC og handelsskolen har haft problemer med et stort optag af kinesere.

Frygt for studieghettoer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce