Frygt for nye bibliotekslukninger


Frygt for nye bibliotekslukninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Biblioteksforening og flere kulturordførere frygter, at økonomiaftalen mellem kommunerne og staten for 2009 vil medføre yderligere bibliotekslukninger

Den netop indgåede økonomiske aftale mellem Kommunernes Landsforening og staten for 2009 har skabt bekymring hos Danmarks Biblioteksforening og kulturordførerne hos S og SF.

Formanden for Danmarks Biblioteksforening Vagn Ytte Larsen, frygter, at der kommer flere lukninger af biblioteker.

- Vi hører allerede om overvejelser om at lukke velfungerende biblioteker flere steder i landet, f.eks. i Lyngby-Virum, siger Vagn Ytte Larsen.

SF's kulturordfører Ole Sohn, mener, at økonomiaftalen vil tvinge kommunerne til at spare yderligere på bibliotekerne.

- I første omgang vil det betyde færre penge til indkøb af materialer, men jeg tror også, at flere biblioteker vil blive lukket, siger han.

Samme bekymring har den socialdemokratiske kulturordfører, Mogens Jensen.

- I en tid hvor behovet for, at folk kan orientere sig, bliver større, er det en helt forkert vej at gå, siger Mogens Jensen. Han efterlyser en "klar statslig biblioteksstrategi."

Ellen Trane Nørby (V) afviser:

- Den store forskel er, at Mogens Jensen ønsker at kontrollere alt fra Christiansborg, mens vi synes, at det skal være en lokal beslutning, hvordan man bygger tingene op, især når det handler om den nære service, siger hun.

Frygt for nye bibliotekslukninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce