OPDATERET kl. 7.55

Forholdene for de frivillige enheder hos Beredskab Fyn er, ifølge de frivillige ved stationen i Odense, så grelle, at de nu sender et åbent brev til Beredskabskommissionen for at drøfte deres store frustrationer.

De frivillige hos Beredskab Fyn, Station Odense, får ikke tilstrækkelig uddannelse, kommunikationen halter, og det medfører flere opsigelser og højere fravær.

Det er nogle af problemerne, som frivillige ved Beredskab Fyns station i Odense forsøger at løfte sløret for i et syv sider langt åbent brev til Beredskabskommissionen. Et brev de sendte mandag 9. oktober med overskriften "Vedr. den katastrofale tilstand af de frivillige enheder ved Beredskab Fyn".

"De frivillige ved Beredskab Fyn, Station Odense, har igennem en lang periode oplevet frustrerende og utilfredsstillende forhold. Vi føler ikke, at vi har de nødvendige rammer for, at vi kan fortsætte at udføre vores opgaver tilfredsstillende," lyder det blandt andet i brevet.

Et andet kritikpunkt i brevet er udskiftningen af medarbejdere og ledere i beredskabet.

"Vores motivation er faldet, og vi oplever alt for voldsom udskiftning af de frivillige ledere samt andre medarbejdere. Vi føler tit, at vores kolleger, som er fastansatte hos Beredskab Fyn, er stressede, og dette påvirker vores dagligdag," skriver de frivillige.

"Er der overhovedet brug for os?"

"Det er dybt frustrerende at se, hvad der sker på Fyn, og vide, at der har været efterslukningsopgaver, som vi kunne løse. Dette ville få faste eller deltidsbrandmænd hjem og klar til den næste brand- eller redningsopgave," hedder det blandt andet i brevet, hvor de frivillige beklager sig over, at deres opgaver siden sammenlægningen af de fynske beredskaber har været meget begrænsede.

"Som konsekvens af disse manglende udkald oplever vi flere og flere frivillige, der stiller spørgsmål ved, om der overhovedet er brug for os? Hvorfor deltage i den teoretiske undervisninger, praktiske øvelser, gennemgå prøver og eksamen, når vi slet ikke bruges?"

"Udeblivelse til undervisning, faldende antal deltagere til øvelser, manglende motivation til at stille op til skarpe udkald - det er blot nogle eksempler på konsekvenser," står der i brevet, som er underskrevet af 37 frivillige ved de forskellige tjenester hos Beredskab Fyn.

Håber på en dialog

Brevet lægger op til en aktiv dialog, hvor de frivillige og Beredskabskommissionen i fællesskab finder løsninger på de problemer, som de frivillige påpeger.

"Vi føler, at situationen af det frivillige beredskab på Fyn er kritisk, og vi mener, at vi har udtømt alle andre muligheder," skriver Lucie Stampe Vangsgård, som er tjenestegrensleder Kommunikation ved Beredskab Fyn, Station Odense.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
4
Beredskab Fyn: - Kritikken er rigtig - og vi har brug for dem

Beredskab Fyn: - Kritikken er rigtig - og vi har brug for dem

1
Kritikken overrasker: - Vi lytter til de frivillige brandmænd

Kritikken overrasker: - Vi lytter til de frivillige brandmænd