Frosten giver færre skadedyr

Rotten har svært ved at klare sig gennem længere frostperioder. Til stor glæde for os mennesker.
Foto: Colourbox

Frosten giver færre skadedyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lange perioder med frost tynder godt ud i bestanden af skadedyr

Myrer, hvepse, mus og rotter går en svær tid i møde. Når frosten bider sig fast, er det en kamp for livet at finde lune gemmesteder.

Mange af dyrene går til i kulden, og det kan vi mennesker så glæde os over til sommer. Det er erfaringen hos firmaet Rentokil der bekæmper skadedyr.

-De gamle myre- og hvepsebo er nu lukket ned, og beboerne er døde. Men fra hvert bo er der sendt omkring 20 dronninger ud, som skal sikre næste generation. De ligger nu og gemmer sig i brændestabler og lignende. Men hvis de bliver udsat for frost, dør de, og så er der færre til at bygge et nyt bo op til sommer, forklarer Claus Schultz, der er teknisk chef i firmaet.

Færre rotter

Det er ikke bare insekterne, der har svært ved at klare det kolde vejr. Også rotter og mus er udsatte.

- Især rotter og mus har svært ved at klare sig i langvarigt frostvejr. Med udsigten til flere ugers konstant frost er de i farezonen i øjeblikket, hvis der ikke kommer noget sne, de kan gemme sig i, siger Claus Schultz.

Sne virker nemlig isolerende og kan på den måde frelse gnaverne gennem kuldegraderne.
Fakta
Med udsigten til flere ugers konstant frost er de i farezonen i øjeblikket, hvis der ikke kommer noget sne, de kan gemme sig i.

Boom i puslende gæster

Netop rotter og mus har luret, at der er andet end sne, der kan virke isolerende. Da kulden satte ind i begyndelsen af december, oplevede Rentokil pludselig et boom i henvendelser fra husejere, der havde fået ubudne gæster.

- Mus og rotter forsøger at smutte inden døre, når de kan mærke frosten bide, så vi har haft nok at lave, slår Claus Schultz fast.

Firmaets medarbejdere skal til gengæld være glade for at have noget at lave nu, for vejrudsigten tyder på fald i beskæftigelsen til sommer.

- Det er jo sådan, at vi i vores branche har mindre at lave efter en hård vinter. Så vi kan godt ærgre os over kong Vinters besøg. Men til gengæld kan vi jo nyde, at skøjterne skal ned fra loftet, slutter Claus Schultz.

Frosten giver færre skadedyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce