Frivillige ved Beredskab Fyn siger op: Frustrationer over manglende udstyr og ingen uddannelse

Den sidste periode har været præget af mange opsigelser fra yderst engagerede og kompetente mennesker, skriver afsenderen af det åbne brev til ledelsen i Beredskab Fyn, og konkluderer, at det frivillige beredskab er "på randen af at falde fuldstændig fra hinanden". Arkivfoto: Michael Bager

Frivillige ved Beredskab Fyn siger op: Frustrationer over manglende udstyr og ingen uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Artiklen er opdateret kl. 15.45 med oplysningen om, at identiteten på afsenderen af brevet er fyens.dk bekendt.


Manglende udstyr, for lille et mandskab og ingen uddannelse er nogle af de problemer, en frivillig hos Beredskab Fyn nu fortæller om. Udfordringer der har resulteret i en række opsigelser.

I et åbent brev fortæller en frivillig hos Beredskab Fyn nu om de udfordringer, der ifølge afsenderen har fået adskillige frivillige til at opsige deres stillinger hos beredskabet. Fyens.dk er bekendt med brevskriverens identitet, men af hensyn til vedkommendes arbejde ønsker brevskriveren ikke at stå frem med navn, det har fyens.dk i dette tilfælde accepteret. I brevet hedder det bl.a.:

"Vi har mistet troen på, at de frivillige er ønsket i Beredskab Fyn."

Afsenderen fortæller blandt andet om underbemanding, der resulterer i, at de frivillige ikke er i stand til at udføre de opgaver, de er forpligtet til. En problematik, der allerede blev sat fokus på for et år siden, og det skaber frustration hos de frivillige brandmænd, at der ikke er blevet lavet en strategi for de nye frivillige, der sikrer en godkendelse til at hverve flere.

"Vi frivillige står uforstående overfor, at topledelsen af Beredskab Fyn i løbet af denne lange periode ikke har prioriteret opgaven højt nok, velvidende om det kritisk underbemandede frivillige beredskab."

Den sidste periode har været præget af mange opsigelser fra yderst engagerede og kompetente mennesker, skriver afsenderen, som mener, at det frivillige beredskab er "på randen af at falde fuldstændig fra hinanden".

Også uro for et år siden

Det er ikke første gang, de frivillige råber op om, hvad de ser som kritisable forhold hos Beredskab Fyn. Det samme var gældende i oktober 2017, og et år efter er det mange af de samme kritikpunkter, der går igen.

I brevet lægges der blandt andet vægt på, at der i nogle områder af Fyn ikke er givet uddannelse i førstehjælp og håndtering af tilskadekomne det seneste år. Uddannelse, der er et krav fra Beredskabsstyrelsen. Derudover fortæller afsenderen, at en del af dem, der har opsagt deres stilling, er holdledere, der normalt varetager uddannelse af de frivillige.

Samtidig fortælles der i brevet, at en stor udfordring for de frivillige er mangel på udstyr.

"Visse steder på Fyn mangler de frivillige det helt basale, såsom hjelm og tidssvarende indsatsmundering, som er godkendt," står der.

Derudover beskrives arbejdsmiljøet som "stressende, frustrerende og forvirrende" på grund af modsigende meldinger og forvirring om opgavefordelingen.

"Vi har blandt andet oplevet møder med topledelsen, hvor der blev peget fingre ad os og råbt, at vi skal opføre os ordentligt."

"Vi føler os svigtet af ledelsen, og vi har mistet troen på, at ledelsen ønsker de frivillige som en del af Beredskab Fyn."

Frivillige ved Beredskab Fyn siger op: Frustrationer over manglende udstyr og ingen uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce