Friskole får tilskud tilbage


Friskole får tilskud tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RETUR:Grundlaget var ikke i orden, da Undervisningsministeriet for en måned siden fratog den kristne friskole Samuelskolen sit statstilskud
Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) erkendte i går i et brev til medlemmerne af Folketingets uddannelsesudvalg, at forløbet, der førte til, at hun for en måned siden fjernede statstilskuddet til den kristne friskole Samuelskolen, ikke var fyldestgørende og korrekt. Derfor får skolen nu sit statstilskud på mere end to millioner kroner om året tilbage, fremgår det af brevet.

Ifølge Ulla Tørnæs er der kommet en række nye oplysninger frem, efter at beslutningen om at fratage skolen dens tilskud blev taget.

- Jeg kan naturligvis ikke leve med, at der stilles spørgsmålstegn ved det beslutningsgrundlag, som er grundlaget for Undervisningsministeriets beslutning om at fratage en fri grundskole dens tilskud. Derfor har jeg i dag besluttet at genoptage sagen, siger Tørnæs.

For Samuelskolen kommer meddelelsen ikke som en overraskelse: - Vi har vidst hele tiden, at afgørelsen var ulovlig, så vi har forberedt os som normalt på et nyt skoleår, siger skoleleder Agner Dalgaard. Sagen har heller ikke fået betydning for skolens elevtal, som er på cirka 75.

Det er indholdet i en klage fra skolens advokat, Søren Stenderup Jensen, der har gjort indtryk på ministeriet. Beslutningen om at fratage skolen statsstøtten byggede på en rapport, lavet af Rødovre Kommune, som havde fået overdraget tilsynsmyndigheden af ministeriet. Nu vil Undervisningsministeriet selv lave sine egne undersøgelser af Samuelskolen, som skal danne grundlag for en ny vurdering af, om skolen opfylder sine forpligtelser og dermed kan opretholde statsstøtten.

Dalgaard ser frem til de nye undersøgelser med sindsro.

- Vi har ikke noget imod tilsyn, men nu må det snart være på tide at slippe os. Hele sagen startede, fordi nogen havde påstået, at vi praktiserede healing, djævleuddrivelse og skemalagt tungetale. Det kunne Rødovre Kommune ikke finde noget af, og det kan Undervisningsministeriet heller ikke, siger Dalgaard.

Hos Dansk Folkeparti er der særlig stor tilfredshed med meldingen fra Tørnæs. Partiets uddannelsesordfører, Louise Frevert, har protesteret kraftigt mod hele forløbet, der førte til fratagelsen af statsstøtten.

- Undervisningsministeriet har åbenbart erkendt, at det gennemførte tilsyn har været alt for overfladisk, og baseret sine konklusioner på et i bedste fald mangelfuldt grundlag, siger Louise Frevert, som mener, at skolen har været offer for en hetz.

Samuelskolen, som benytter sig af det kristne, amerikanske undervisningsmateriale ACE (Accelerated Christian Education), flyttede for et år siden fra Nørrebro til Rødovre. Der findes tre andre friskoler i Danmark, som også bruger ACE. De tre skoler ligger i Vallensbæk, Nørresundby og Thy.

Friskole får tilskud tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce