Flæk et kvart franskbrød på langs. Skær en træstamme i skiver og læg dem inden i brødet.

Lad det smelte på tungen og skyl efter med skolemælk, så har du rigelig energi til resten af timerne.

Sådan lyder Troels Jeppesens opskrift på et perfekt spisefrikvarter.

- Man kan få ekspedienten til at gøre det for én, bare man spørger om det, jubler han.

Han går i 9. klasse på Munkebjergskolen, som ligger lige rundt om hjørnet fra Bæks Konditori på Hjallesvej.

Hver dag klokken 9.30 og 11.20 stimler de ældste elever sammen i forretningen, hvor svulmende snegle og ruller er hård konkurrence til madpakken på bunden af tasken.

- Det er ulækkert med madpakke, når de ligger i tasken hele dagen. Jeg kan ikke klare lugten, siger Phillip Hagild, som går i 7. klasse

Han køber et kvart franskbrød med smør og to kvarte kakaoer, og så er han tilbage i klasseværelset.

Munkebjergskolen har godt nok en bod, hvor menuen lyder på toast, pitabrød og kviknudler.

- Men den er så dyr, klager eleverne.

- Ja, og så kan man ikke få kage.

Kasper Friis fra 9. klasse har ikke spist morgenmad og han gider heller ikke have madpakke med.Til gengæld bærer han en pose med en direktørsnegl, som skal skylles ned med cola.

- Det kan jeg sagtens holde mig kørende på, siger han.
  • fyens.dk