Fransk børnemorder måske bag dansk drabsforsøg

Fantom-tegning af gerningsmanden til voldtægten af en 11 årig pige på stranden ved Marielyst. Den franske massemorder Michel Fourniret ligner ham nemlig til forveksling. Foto: Scanpix-nordfoto

Fransk børnemorder måske bag dansk drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MISTANKE:Dansk politi vil efterforske ligheden mellem fransk børnemorder og fantomtegning af gerningsmand til drabsforsøg på 11-årig dansk pige for fem år siden

Der kan muligvis være en forbindelse mellem den franske massemorder Michel Fourniret, som har tilstået drabene på ni piger og unge kvinder, og en uopklaret voldtægt og drabsforsøg på en 11-årig pige ved Marielyst Strand på Falster i 1999.

Vicekriminalkommissær Ove Groth, Nykøbing Falster Politi, sagde lørdag til TV 2/Nyhederne, at politiet i første omgang vil indhente oplysninger hos kollegerne i Belgien, der efterforsker sagen med Fourniret, fordi han har begået de fleste af drabene der.

Fantomtegning

Den pige, der blev voldtaget på Falster, gav et signalement, som resulterede i en fantomtegning af gerningsmanden. Et par dage senere lavede et tysk vidne en tegning, fordi han mente, at gerningsmanden ser for ung ud på den officielle fantomtegning.

- Og tyskerens tegning stemmer godt med billederne af Fourniret, erklærede Ove Groth.

Som led i efterforskningen af dette mulige spor vil det danske politi desuden se på, om der skulle være lighedspunkter mellem sagen på Falster og de forbrydelser, som Michel Fourniret har begået i Belgien og Frankrig.

Politiet har DNA-spor af den mand, der voldtog og var tæt på at dræbe den 11-årige pige ved Marielyst Strand i 1999.

Talte dansk

Hidtil har politiet gået ud fra, at der var tale om en dansker, fordi han efter forbrydelsen sagde nogle ord på dansk til pigen.

- Men en fransk gerningsmand kan sagtens have lært sig de nødvendige brokker, indrømmede Ove Groth til tv-stationen.

Senere lørdag aften oplyste de franske myndigheder til nyhedsbureauet AFP, at det havde gravet to lig op af jorden ved et fransk slot nær grænsen til Belgien. Der var tale om ligene af to af de personer, som den 62-årige Fourniret har indrømmet at have slået ihjel.
Lørdag gennemgik fransk politi området ved slottet
Lørdag gennemgik fransk politi området ved slottet "Le Sautou" nær Donchery ved den belgiske grænse, hvor de senere på aftenen fandt to pigelig. Foto: AFP

Fransk børnemorder måske bag dansk drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce