Fra begrænset til helt egnet

"Sund Rekrut" forandrede Maria Schütts livsstil. Nu begynder hun dagen med en løbetur, før hun sætter sig på skolebænken som flymekanikerelev. Her er hun ved en turbinemotor fra en Lynx-helikopter på Flyvestation Karup i Midtjylland.
Foto: Simon Jeppesen/POLFOTO

Fra begrænset til helt egnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Sund Rekrut" forandrede Maria Schütts livsstil. Nu løber hun en tur, før hun sætter sig på skolebænken

Allerede fra barnsben drømte Maria Schütt om at trække i militæruniformen som værnepligtig. Ambitionen om at blive flymekaniker opstod først i gymnasiet.

Men først ventede sessionen, og den blev ingen succesoplevelse:

- Da jeg kom ind til lægen, kiggede han sådan lidt skeptisk på mig. Så spurgte han, om jeg følte mig godt tilpas i min krop. Og så kunne jeg jo bare svare: Nej, det gør jeg ikke, fortæller Maria Schütt.

Vægten lød på 76 kilo, og lægen erklærede hende begrænset egnet. På grund af overvægten.

- Men så fandt jeg en brochure om "Sund Rekrut", hvor der stod, at man godt kunne bruges, selvom man var af en større størrelse, fortsætter Maria Schütt.

Over seks måneder tog hun weekender ud af kalenderen for at rejse til Gerlev Idrætshøjskole sammen med andre unge. De delte ønsket om at komme i Forsvaret. Og de var alle overvægtige.

- Så lavede vi en masse idræt, sjov idræt. Og vi fik kostplaner af en vejleder, der fortalte om livstilssygdomme. Derfra arbejdede vi os bare fremad, fortæller Maria Schütt.

I slutningen af Sund Rekrut-forløbet erklærede en ny sessionslæge hende for "egnet".

I dag er Maria Schütt 22 år og mange kilo lettere. Hun tjener som konstabel og flymekanikerelev på Flyvestation Karup i Midtjylland. Her starter hun alle hverdage med en løbetur. (ritzau)
"Sund Rekrut" forandrede Maria Schütts livsstil. Nu begynder hun dagen med en løbetur, før hun sætter sig på skolebænken som flymekanikerelev. Her er hun ved en turbinemotor fra en Lynx-helikopter på Flyvestation Karup i Midtjylland. (Simon Jeppesen/POLFOTO) SE RITZAU TELEGRAM: 070958:REKRUT/CASE
Foto: Simon Jeppesen/POLFOTO

Fra begrænset til helt egnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce