Fra V-dirigent til DSB-jonglør


Fra V-dirigent til DSB-jonglør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres gruppeformand, Hans Christian Schmidt, var i vælten som miljøminister og levede et stille liv som fødevareminister. Nu skal han være transportminister.

For Venstres gruppeformand Hans Christian Schmidt er det lidt af en overraskelse, at han nu får comeback i regeringen som transportminister.

Umiddelbart så det ud til, at ministerambitionerne var røget med i flyttekasserne, da han efter rokaden i 2007 pakkede sammen som fødevareminister.

Men nu kan den læreruddannede Venstre-mand for tredje gang kalde sig minister.

Tidligere skabte han som miljøminister store avisoverskrifter og røg ud i voldsomme politisk stormvejr, mens han som fødevareminister levede en langt mere stille tilværelse og endda blev beskyldt for at være decideret usynlig.

Som formand for Venstres folketingsgruppe har Hans Christian Schmidt derfor brugt nogle år på at gøre op med billedet af sig selv som anonym, og nu træder han atter ind i rampelyset som transportminister.

Den politiske karriere blev grundlagt i Vojens Kommune, hvor Hans Christian Schmidt i 1982 blev valgt ind i kommunalbestyrelsen. Den post beholdt han frem til sin første ministerpost i 2001, men allerede i 1994 trådte han ind på den landspolitiske scene, da han blev valgt til Folketinget.

Som miljøminister måtte Hans Christian Schmidt indkassere en del kritik, og han løb ind i flere problematiske sager, der udløste beskyldninger om kammerateri.

I 2004 fik han en næse af Folketingets statsrevisorer for at have forbrudt sig mod forvaltningens almindelige principper om åbenhed, gennemsigtighed og ligebehandling.

Blandt andet havde Schmidt tilgodeset Sommersted Skole i Vojens, hvor han tidligere var viceskoleinspektør, med penge fra ministerens såkaldte velfærdspulje til miljøprojekter.

Med posten som transportminister venter nye udfordringer, der atter vil placere den 56-årige Hans Christian Schmidt i rampelyset.

Fra V-dirigent til DSB-jonglør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce