Fra 'Knald eller fald' til 'Date mig nøgen': Sådan dater vi på tv

I programmets første runde kan man kun se de nøgne deltagere fra navlen og ned. Foto: Søren Kirkegaard/Strong/TV 2

Fra 'Knald eller fald' til 'Date mig nøgen': Sådan dater vi på tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Date mig nøgen" er langt fra det første program, hvor fremmede møder hinanden på tv for så at forvilde sig ud i det virkelige liv. Der har i tidens løb været et utal af forskellige dating-tvformater.

Knald eller fald

I 1990'erne kunne man se Melodi Grand Prix-veteranerne Birthe Kjær og Anders Frandsen som værter for TV3-programmet "Knald eller fald". Her stod en kvinde foran tre mænd og skulle så vælge hvem, hun gerne ville have som date efter et par runder med spørgsmål.

Forlægget var det amerikanske koncept "The Dating Game", som første gang løb over de amerikanske skærme i 1965.

Bonde søger brud

I 2006 hed "Landmand søger kærlighed" "Bonde søger brud" og blev sendt på kanal 4, men konceptet var det samme. Et antal landmænd søger den eneste ene, og efter en beskrivelse af dem selv, skal interesserede kvinder skrive breve til dem - og hvis kvinderne bliver valgt, kommer de med i programmet - og forhåbentlig finder kærligheden.

Inspirationen skulle efter sigende komme fra det amerikanske program "The Bachelor", hvor en mand starter med at have hele 25 kvinder at vælge imellem, og hvor hvert program slutter med en roseceremoni, hvor de kvinder, han stadig gerne vil have, får en rose, og hvor de andre bliver sendt hjem i sorte limousiner.

Gift ved første blik

"Gift ved første blik" er en dansk opfindelse, men det populære koncept er blevet solgt til en række lande som Australien, Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland og USA. Som navnet på programmet antyder, har deltagerne ikke mødt hinanden, før de ser hinanden i kirken, hvor de bliver gift.

Programmet følger dem i de første par uger af deres nygifte liv - og ved programrækkes slutning skal de beslutte sig for, om de vil forblive gift eller om de hellere vil skilles. Parrene er blevet sat sammen ud fra deres baggrund, holdninger og livsindstillinger af et hold eksperter bestående af en præst, en antropolog og to psykologer.

Dagens mand

Pelle Hvenegaard var vært, og kanalen var TV2, da programmet "Dagens mand" blev sendt første gang i 2008. Det er en kvinde - eller mand - foran 20 fra (typisk) det modsatte køn. Som en slags moderne form for "Knald eller fald" er rollerne byttet om, og det er i første omgang de tyve, der kan vælge at sige nej og eliminere sig selv.

I sidste runde er rollerne dog byttet tilbage og manden eller kvinden skal vælge mellem de tilbageværende deltagere.

I 2016 dukkede programmet op på TV3 med Matthias Hundebøll som vært.

Kilder: Tv2.dk, Wikipedia.dk

Fra 'Knald eller fald' til 'Date mig nøgen': Sådan dater vi på tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce