Fotovognene vil ikke længere køre så ofte til Tietgens Allé i Odense, der ellers er en af de veje, der har udløst flest bøder i 2015. Politiet overvejer nu i stedet at sætte hastigheden op

Politiets nye fotovogne har udskrevet bøder hvert andet minut på ringvejen Tietgens Allé i Odense.

2785 bilister er blevet blitzet i de første tre kvartaler af 2015, og med en udskrivning på 4,2 millioner kroner placerer vejen sig helt i top kun overgået af motorvejen.

Alligevel vælger Fyns Politi nu at sadle helt om. Markant færre fotovogne vil køre til Tietgens Allé i 2016.

Politiet overvejer desuden, om man skal lade bilisterne køre 60 km/t på strækningen i stedet for de 50 km/t, der er gældende i dag. Det fortæller lederen af færdselspolitiet, Jesper Pedersen.

Hastigheden på Tietgens Allé blev sænket, fordi der var et vejprojekt i 2013. Vurderingen var, at hastigheden var nødt til at blive sat ned.

Desuden fik politiet en del henvendelser om, at der blev kørt for stærkt på vejen.

Men politiet har nu fået lavet målinger på Tietgens Allé, der bekræfter, at der ikke bliver kørt voldsomt meget for stærkt. Farten kan ikke berettige den massive tilstedeværelse af fotovogne.

Politi: Vi er blevet klogere

- Der er vi så bare blevet klogere. Det har der nok ikke været nogen grund til, siger Jesper Pedersen.

Han advarer dog bilisterne mod at tro, at politiet ikke vil tjekke farten på Tietgens Allé:

- Vi letter kontroltrykket, men det betyder selvfølgelig ikke, at jeg kan garantere, at vi aldrig vil komme derud.

Torben Kudsk fra FDM er ikke imponeret.

- Desværre virker det til at være et rigtigt godt eksempel på, hvad der er galt. Det er rigtigt fint at lytte til borgerne, men for os handler politiets fartkontrol altså om at forbedre trafiksikkerheden

Gert Broxgaard fra Odense er stadig godt og grundigt frustreret over den bøde, han fik for at køre 62 km/t på Tietgens Allé en sen aften i marts, hvor der ikke var noget trafik.

- Der er jo en grøn bølge på 60 km/t. Det har der været lige siden, de anlagde ring-vejen. Så skal de jo ikke sætte hastighedsbegrænsningen ned til 50 km/t. Det er helt hen i skoven.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
5
Fyns Politi: Der kommer fart på fotovognene igen

Fyns Politi: Der kommer fart på fotovognene igen

29
Må ikke være pengemaskine: Skilte skal advare om fotovogne

Må ikke være pengemaskine: Skilte skal advare om fotovogne

19
Fartbødernes år: Foto-bøder for 60 millioner uddelt på ni måneder

Fartbødernes år: Foto-bøder for 60 millioner uddelt på ni måneder