Forvaring: Fængsel bag lukkede mure på ubestemt tid


Forvaring: Fængsel bag lukkede mure på ubestemt tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 41-årig mand risikerer at blive idømt forvaring, og sker det kommer han til at sidde sammen med blandt andet drabsmænd, voldtægtsmænd og ham, som blev kendt som "manden i den røde bil".

En 41-årig mand fra det sydøstlige Fyn kan meget vel ende med at skulle dele afsoningssted som ham, der blev kendt som "manden i den røde bil" efter seksuelle overgreb på to piger på henholdsvis Østfyn og Sydfyn, serievoldtægtsforbrydere, drabsmænd og andre dybt kriminelle på Anstalten ved Herstedvester.

For anklagemyndigheden går nemlig efter at få idømt den 41-årige mand det, som betragtes som den strengeste straf overhovedet, nemlig forvaring.

En forvaringsdom er ved siden af en livstidsdom det allerværste, man kan idømmes. Det kommer kun på tale, hvis den dømte skønnes så farlig for sine omgivelser, at en forvaring er passende. Med den type dom kan man ikke løslades, før både Kriminalforsorgen og en domstol har sagt god for, at man ikke længere er farlig.

I gennemsnit sidder en forvaringsdømt 14 år i fængsel, men på Anstalten ved Herstedvester har man en indsat, som afsoner det 30. år for drab.

Netop Anstalten ved Herstedvester er der, hvor mange forvaringsdømte skal indrette deres hverdag. Det er et gammelt psykopatfængsel, der i 1930'erne lå langt ude på landet, og nu ligger midt i et industrikvarter i Albertslund. Anstalten huser også en grønlandsk afdeling for forvaringsanbragte. Men også flere af landets lukkede fængsler har afdelinger for forvaringsdømte.

Hvis den 41-årige mand idømmes forvaring kan han komme til at dele barakker med Claus Jensen alias Nis Bekker-Hansen, som på Fyn blev kendt som "manden i den røde bil", serievoldtægtsforbryderen og drabsmanden "Amagermanden", og Peter Lundin.

Forvaring: Fængsel bag lukkede mure på ubestemt tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce