Antallet af anmeldelser om indbrud i juledagene er igen i år faldet - fra 759 til 742 indbrud. Kigger man på tallene i et større perspektiv, er tendensen meget markant: På fire år er antallet af juleindbrud faldet 55 procent.

Det har været en relativt stille jul for politiet sammenlignet med tidligere år. I hvert fald når det kommer til indbrud. Således har politiet på landsplan kun modtaget 742 anmeldelser om indbrud fra den 20. til 26. december i år. Til sammenligning modtog man 1633 anmeldelser i juledagene for bare fire år siden.

Sidste år var også et år med relativt få anmeldelser - 759 af slagsen - men der er alligevel kommet et lille fald igen i år. Og selvom årene ikke er direkte sammenlignelige, da helligdagene som bekendt falder forskelligt fra år til år, så er tendensen med færre indbrud tydelig. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Der kan være mange grunde til, at vi ser den positive udvikling. Men en vigtig årsag er helt sikkert, at befolkningen både er blevet mere bevidst om at sikre deres bolig og samtidig gør en stor indsats for at holde øje med, hvad der sker i deres lokalområde, fortæller vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Fyn tager tvivlsom rekord

Generelt er der ikke én politikreds, der har oplevet markant flere indbrud end andre. Nordsjælland er listens højdespringer med 106 anmeldelser foran Østjylland med 90. Til gengæld skiller Bornholm sig positivt ud: Her har politiet ikke har modtaget en eneste anmeldelse.

I den kedelige ende havde Fyn det højeste antal indbrud på én dag. Fyns Politi modtog nemlig hele 29 anmeldelser om indbrud den 24. december.

Alt i alt er der anmeldt 87 indbrud på Fyn i juledagene.

  • fyens.dk