Fortørnet far: Dagplejer må ikke bage pebernødder med børnene


Fortørnet far: Dagplejer må ikke bage pebernødder med børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den søde juletid skal helst være sukkerfri i Middelfart Kommune. Det er faren Lars Christensen stærkt udtilfreds med.

For Lars Christensen Strib handler den søde juletid også om marcipan, brunkager og pebernødder. Han synes godt børnene må få lidt godter, men den går ikke længere hos den dagplejer, hvor hans toårige datter bliver passet. Dagplejeren er holdt op med at bage de traditionelle pebernødder sammen med de små, fordi det strider mod kommunens kostpolitik.

- Jeg mener slet ikke, det er noget, kommunen skal blande sig i. Jeg fatter ikke, at folk finder sig i den formyndermentalitet, som kommunen udviser overfor byens borgere, siger Lars Christensen.

Han finder sig i hvert fald ikke i det, og det har han gjort tydeligt opmærksom på både på Facebook og over for kommuen. Og han har taget sagen i egen hånd:

- Jeg bestemmer selv, hvad min datter spiser. Ikke kommunen. Jeg vil ærlig talt skide på kommunens sukkerpolitik. Nu har jeg købt en pose pebernødder, som jeg giver min datter med i dagplejen, siger han.

Det er vejledende

Dagplejeren ønsker ikke selv at kommentere på sagen, men det hele bunder i, at Middelfart er en af de kommuner, som har indført en såkaldt kostpolitik for dagplejere og institutioner. En politik, som skal sikre sundhed for kommunens børn, oplyser Mette Riis, der er leder af dagplejen i Middelfart Kommune:

- Det er rigtigt, at vi har en kostpolitik i dagplejen, som tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens kostråd, som blandt andet siger, at sukker skal begrænses. Især til småbørn under tre år.

Hun understreger dog, at den sukkerfri politik kun er vejledende, og at man gerne må bage en pebernød til jul.

Lars Christensen forstår dog stadig ikke, at en kommunes skal bruge tid og skattekroner på en kostpolitik.

- I min verden er det forældrenes ansvar. Selvfølgelig i samarbejde dagplejen, når barnet er der, siger Lars Christensen, der stillede op for Liberal Allicance til kommunalvalget i Middelfart uden dog at blive valgt.

Kommunerne er ikke forpliget til at have en kostpolitik, og Fødevarestyrelsen oplyser, at der ikke findes nogle specifikke oplæg eller krav vedrørende sukker. Det fremgår dog af dagtibudsloven, at "Alle børn i kommunale, selvejende og udliciterede daginstitutioner og privatinstitutioner skal have et sundt frokostmåltid alle hverdage". Med mindre ansvaret lægges over på forældrene.

Fortørnet far: Dagplejer må ikke bage pebernødder med børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce