De to forsvundne danske piger i Norge, skulle selv løbe hjem til deres hytte. Norsk politi mener, at pigerne er løbet den forkerte vej og er faret vild.
De to danske piger på 15 år, der er forsvundet under en skitur i det sydlige Norge, skulle selv finde hjem til hytten. Det aftalte de med den ene piges far. Derefter skiltes de på løjpen.

Det fortæller operationsleder Kaare Tiller fra Nordre Buskerud politidistrikt til Ritzau.

- De skiltes ude på løjpen. Aftalen var, at pigerne selv skulle løbe hjem, men de er måske faret vild og løbet i en forkert retning, siger Kaare Tiller.

Pigerne blev sidst set ved 15-tiden mandag. De skulle efter planen have været tilbage ved deres hytte ved 17-tiden. Meldingen om pigernes forsvinden kom klokken 22.43.

Familien havde i første omgang selv forsøgt at finde pigerne.

- Faren og et andet par, der er kendt i området, troede, at de selv kunne finde pigerne. De ledte i bil og til fods, men forgæves. Derfor kontaktede de først politiet mandag aften, siger operationslederen.

Ved 8-tiden tirsdag morgen flyver en redningshelikopter fra Rygge ind over området. Det skete ikke mandag aften, da der var tåge i området.

Ni snescootere, fem hunde og tæt på 40 redningsfolk deltager i eftersøgningen, og der er desuden indkaldt ekstra mandskab fra civilforsvaret.

Mere om emnet

Se alle
Danske skipiger søgte ly i hytte

Danske skipiger søgte ly i hytte

Danske skipiger er fundet i god behold

Ingen kontakt til forsvundne pigers mobiler

Ingen kontakt til forsvundne pigers mobiler