Forsvundet mand passede sin have


Forsvundet mand passede sin have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FUNDET! : Vicekriminalinspektør opsporer forsvunden dansker i Sri Lanka

Flere timers kørsel gennem Sri Lankas af og til uvejsomme terræn blev i går kronet med held for vicekriminalinspektør Henning Sørensen.

Listen over savnede danskere blev ét navn kortere, da den nordjyske politimand fandt en forsvunden dansker foran mandens hus på Sri Lanka - i færd med at ordne haven.

- Han havde overhovedet ingen fornemmelse af, at han var meldt savnet. Det skyldtes, at han bor ret langt fra vandet, men familien vidste ikke, om han var væk hjemmefra, da flodbølgen ramte, og siden hørte de ikke noget fra ham.

Manden var noget overrasket over pludselig at blive talt til på dansk - han bor forholdsvis isoleret 100 kilometer nordøst for Sri Lankas hovedstad Colombo. Endnu mere overrasket blev kvinden, der dukkede op i døren og spurgte, hvad politiets besøg skyldtes. Henning Sørensen svarede prompte, at han var kommet for at aflevere en fartbøde.

- Og det blev der så grinet lidt over, fortæller Henning Sørensen.

Den direkte årsag til, at manden kunne optræde på listen over potentielle ofre for flodbølgen, viste sig at være fraværet af en telefon på hans bolig. Han er normalt kun i kontakt med Danmark via email, som han udelukkende kan sende fra en nærliggende by.

Satellittelefon

Henning Sørensen medbragte heldigvis en satellittelefon, og manden kunne lægge en beroligende besked på familiens telefonsvarer i Danmark.

Manden var den anden savnede dansker på tre dage, som Henning Sørensen har fundet i dennes hjem på Sri Lanka. I begge tilfælde var opgaven såre simpel: De danske myndigheders liste inkluderede deres adresser på øen.

Som primær opgave har Henning Sørensen, der til daglig arbejder hos Rigspolitiet, koordinationen med andre landes identifikationshold; mange lande har sendt eksperter til Sri Lanka for at identificere ligene efter flodbølgen.

På en skrattende mobiltelefon fra den anden ende af verden fortæller Henning Sørensen om det livsbekræftende i at finde en savnet dansker stående på begge fødder i sin have:

- Det er jo rart, når listen bliver mindre på dén måde.

Forsvundet mand passede sin have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce