Forsvarets fly solgt for en slik


Forsvarets fly solgt for en slik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kom aldrig.

Britney Spears, Madonna eller en af de andre popstjerner, der har kassen til at købe privatfly for.

Flyvevåbenets to tilbageværende danske Gulfstream fly er derfor blevet solgt for en slik til anden side. Fire millioner dollar, svarende til godt 23 mio. kr. Det er en tredjedel af de 68 mio. kr., som flyene blev vurderet til i 2000, da Folketinget skulle bevilge penge til afløserflyet af typen Challenger.

Køberen er det amerikanske flyselskab Phoenix Air i Atlanta, der råder over hen ved 40 fly og er specialiseret i blandt andet ambulanceflyvning og transport af farligt gods, ligesom det flyver almindelig charterflyvning. Selskabet har tilknytning til det amerikanske forsvar.

De to Gulfstream er blevet brugt til næsten alle tænkelige opgaver. De har fløjet med kongehuset og regeringen, evakueret patienter og soldater fra Balkan og Grønland samt fløjet tusindvis af timers havmiljøovervågning og fiskeriinspektion.

De to meget robuste og kraftfulde fly blev bygget i 1982. Et tredje fly af typen forulykkede på Færøerne i 1996 i en ulykke, der kostede den daværende forsvarschef og hans hustru og stab livet.

Phoenix Air har i forvejen fly af tilsvarende type og eget servicecenter, som kan tage sig af modificeringen. Derfor blev flyenes gode stand og den specielle, store lastdør i de danske fly afgørende.

Flyene har stået til salg siden sommeren 2003.

Forsvarets fly solgt for en slik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce