Forsvaret slanker tykke rekrutter


Forsvaret slanker tykke rekrutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projektet "Sund Rekrut" har haft succes med at få gjort overvægtige unge egnede til værnepligt. Derfor arbejdes der nu på at gøre tilbuddet permanent

De danske unge bliver tykkere, og det giver mange af dem problemer, når de skal aftjene militærtjeneste. Omkring 900 bliver hvert år afvist ved sessionen på grund af overvægt. Men et projekt med at slanke de afviste rekrutter, der gerne vil i militæret alligevel, har haft så stor succes, at det nu udvides til også at gælde i 2009.

- Vi har fået en håndfuld igennem, som nu aftjener værnepligt i blandt andet Livgarden. Og så har vi gjort os nogle erfaringer, som gør, at vi tror på, at vi kan få endnu flere igennem på de næste hold, siger Adam Holst, der står bag projekt "Sund Rekrut".

I alt 40 unge skal igennem to hold i 2009 og målet er, at mellem 10 og 20 bliver erklæret "egnede" til sessionen. De skal i seks weekender over seks måneder lære at ændre kost- og motionsvaner.

TrygFonden giver knap to millioner til projektet, der er blevet til i samarbejde med foreningen Ung-Nu, Gerlev Idrætshøjskole og Forsvaret. Projektet bliver videnskabeligt evalueret på Syddansk Universitet, og herefter håber Adam Holst, at en dokumenteret effekt kan gøre tilbuddet permanent.

I Forsvarets Rekruttering er kommandørkaptajn Alan Damm allerede begejstret for de sunde rekrutter.

- Vi får højt motiverede soldater, og de unge får nye, gode værktøjer til at ændre usunde vaner. Hele samfundet sparer ressourcer, hvis det lykkes for de unge at få et sundere liv, siger han.

Også TrygFonden ser et klart potentiale i projektet, siger direktør Gurli Martinussen.

- I arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse har denne gruppe unge traditionelt været meget svær at få i tale, men nu har vi en unik mulighed for at engagere dem, siger hun.

I første halvår af 2008 blev 44,7 procent af de 17.127 værnepligtige bedømt uegnede, 7,4 procent blev bedømt "begrænset egnet" og kun 47,9 procent bedømt "egnede". Det er det laveste antal egnede siden 1995, men skyldes ifølge Forsvaret en omlægning af sessionsperioden. Det er specielt de "begrænset egnede", som Sund Rekrut vil have fat i. (ritzau)

Forsvaret slanker tykke rekrutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce