Forsvaret fjerner soldaternavne fra nettet


Forsvaret fjerner soldaternavne fra nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 1700 navne på Afghanistan-soldater og deres pårørende lå frit på nettet. Nu er navnene fjernet efter indgriben fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) mener ikke, at det er "hensigtsmæssigt", at hærens logistikenhed, Danilog, lægger navne på soldater og deres pårørende på nettet.

Derfor er navnene nu fjernet fra den hjemmeside, hvor man kunne læse en komplet liste over deltagere i paraden for hjemvendte Afghanistan-soldater på fredag på Bornholm.

Presseofficer Kim Grünberger fra Hærens Operative Kommando siger, at FE ikke mener, at det sikkerhedsmæssigt er i orden, at navnene står på listen, selv om det er sket i bedste mening og af praktiske grunde.

- Derfor er hjemmesiden nu blevet ændret, siger han til Ritzau.

I alt 1713 navne på soldater og pårørende, som skal transporteres til paraden på fredag fra hele landet, stod på listen med angivelse af tid og sted for busafgang m.v.

Formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther, siger, at det ikke er gennemtænkt og det mest kloge, Danilog har gjort.

Til Bornholms Tidende siger han, at han specielt er ked af, at de pårørendes navne kom på nettet.

- Hvis der er noget, der kan bringe en udsendt soldat i knæ, er det bekymringer for, om familien er i en risikozone. Det forstår man måske først, når man har været ude og oplevet at blive bekymret for familien, siger Flemming Vinther.

Forsvaret fjerner soldaternavne fra nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce