Forsvaret afviser, at de ikke har bedt om at få assistance til Afghanistan i form af observationshelikoptere. Oberst trækker i land.
Hærens ledelse går nu imod en af deres egne fodfolks udtalelser. De fire observationshelikoptere, som regeringen vil sende til Afghanistan, er ønsket. Det siger chefen for Operationsdivisionen i Hærens Operative Kommando, oberst Henrik Sommer, til Ritzau.

- Den danske bataljon, som var udsendt fra 2007 til 2008, har i deres afsluttende missionsrapport anbefalet helikoptere til opklaring og sikkerhedsopgaver og visse personel-transportopgaver, siger Henrik Sommer.

Chefen for Hærens Kampskole, oberst Lars Møller, udtaler ellers i dag i Politiken, at han ikke kender til nogen anbefaling om flere helikoptere. Men ifølge Henrik Sommer har Lars Møller erkendt, at han ikke var opdateret med rapporten.

Regeringen valgte i dag at sende forslaget om de fire helikoptere tilbage til udvalgsbehandling efter, SF og Enhedslisten under andenbehandlingen stillede sig på hælene på grund af de modstridende meldinger fra forsvaret.

Mere om emnet

Se alle

Opbakning til forflyttet oberst

Soldater bad selv om helikoptere

Samråd om officerkrig