Forsvarer om skud mod fængselsbetjent: Min klient er alt for tyk

Den 12. juli 2016 blev en fængselsbetjent overfaldet uden for Nyborg Fængsel. Han blev skudt to gange i benet. Sidste år blev to mænd dømt for overfaldet, og deres ankesag kører nu ved Østre Landsret i Odense. Arkivfoto: Louise Koustrup

Forsvarer om skud mod fængselsbetjent: Min klient er alt for tyk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke et 22-årigt tidligere bandemedlem, som for snart to år siden skød en fængselsbetjent i benet foran Nyborg Fængsel, mener hans forsvarer. Hans klient er simpelthen ikke i stand til at løbe, fordi han er for overvægtig.

Bandegrupperingen Black Army havde ikke noget mellemværende med de ansatte i Nyborg Fængsel, og et 22-årigt tidligere bandemedlem var alt for overvægtig til, at det kunne være ham på overvågningsvideoerne, som affyrede skud mod en fængselsbetjent.

Det fastslår advokat Sten Balslev, forsvarer for den 22-årige mand, under sin procedure tirsdag i Østre Landsret, hvor ankesagen om skud mod en fængselsbetjent foran Nyborg Fængsel, det tidligere Nyborg Statsfængsel, for snart to år siden nærmer sig sin afslutning.

Den 22-årige mand, som var medlem af Black Army, blev i september 2017 idømt seks års fængsel ved Retten i Svendborg. Den er den dom, som er anket til landsretten sammen med en dom til den tidligere leder af Black Army, 35-årige Wassim Daabas, på 10 måneders fængsel.

Forsvareren bad blandt andet om i landsretten at få vist flere overvågningsvideoer fra den juli-aften i 2016, hvor den 37-årige fængselsbetjent blev skudt i benet to gange.

Nævningene, som senere tirsdag skal kende de to tiltalte skyldige eller uskyldige, kiggede med, mens Sten Balslev forklarede, at det ikke var hans 105 kilo tunge klient, der var i stand til at løbe så stærkt, som det skete under skudepisoden.

- Den gerningsmand, vi leder efter, er LTF'er (bandegrupperingen Loyal to Familia, red.). Det ligger nogenlunde klart på den flade hånd, sagde forsvareren.

Han henviste også til, at han to gange i danske arresthuse er blevet præsenteret for det, han kalder for "talk of the town", nemlig at det netop var et medlem af Loyal to Familia, som stod bag skuddene, fordi man havde svoret hævn over for personalet i Nyborg Fængsel på grund af store uoverensstemmelser mellem indsatte bandemedlemmer og ansatte.

Det havde han blandt andet hørt i Helsingør Arrest.

- Det er ikke min klient, som med sin 105 kilos vægt skyder fængselsbetjenten og løber væk igen. Det er helt udelukket, og uden at fornærme ham er han simpelthen for overvægtig og tyk til at kunne gøre det, konstaterede forsvareren over for nævningene, ligesom han kritiserede politiet for, at man ikke havde fået korrigeret og forbedret overvågningsvideoerne i udlandet, og iværksat en efterforskning af Loyal to Familia.

Han opfordrede også nævningene til at glemme al snak i medierne og fra politikerne om bandekriminalitet.

- Jeg skal gerne erkende, at det er en meget ubehagelig sag, og den fylder meget hos fængselsvæsenet, politiet og i befolkningens optik. Det har også gjort, at man er politisk meget optaget af blandt andet LTF, men nævningene må ikke lade sig påvirke af det, sagde Sten Balslev.

Også Michael Juul Eriksen, som er forsvarer for den tidligere bandeleder Wassim Daabas, skal i landsretten procedere, hvordan han ser sagen. Han mener ikke, der er konkrete beviser i sagen, og at anklageren er kommet med mange mærkelige juridiske spidsfindigheder.

Først onsdag ventes der dom, hvis nævningene finder de to tiltalte skyldige. Det afgøres også først onsdag.

Forsvarer om skud mod fængselsbetjent: Min klient er alt for tyk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce