Forsvarer foreslår 14 års fængsel for Café Louise-drab


Forsvarer foreslår 14 års fængsel for Café Louise-drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

29-årig dræbte mand og forsøgte at dræbe tre andre ved Cafe Louise. Hans forsvarer foreslår 14 års fængsel.

Et drab, tre drabsforsøg og grov vold skal takseres til 14 års fængsel.

Det mener forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, som ved Københavns Byret tirsdag forsvarer en 29-årig mand, der tirsdag er kendt skyldig i de nævnte forhold under et værtshusslagsmål på Cafe Louise på Nørrebro i København 15. september sidste år.

- Min klient er ikke dømt for direkte forsæt. Man lægger vægt på, om drab er begået efter længere planlægning, men det er der ikke tale om her. Der har ingen nærmere planlægning været overhovedet, siger Michael Juul Eriksen.

Den 38-årige familiefar William Qurshie blev dræbt en tidlig septembermorgen ved et knivstik i hjertet, mens han havde en øl i den ene hånd og sin cykel i den anden.

Drabet var den tragiske ende på et værtshusslagsmål, der bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. Der blev både brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

- Det er ikke (navn på klient udeladt, red.) skyld, at det her starter. Det skyldes en kontrovers et helt andet sted på værtshuset, og da (navn på klient udeladt, red.) kommer frem, så kan han se, at hans bror har skader, fortæller Michael Juul Eriksen.

Anklager Andreas Emil Christensen kræver den 29-årige idømt fængsel på livstid, og mener, at den 29-årige gik decideret efter mænd med afrikansk udseende, hvilket giver en højere straf på grund af voldens motiv.

Men det er "lidt mærkeligt, at anklageren gør gældende, at angrebene er etnisk motiveret", mener forsvarsadvokaten.

- Det er motiveret af, at dem, der overfaldt hans bror, var mørke i huden. Det var ikke fordi, at de var mørke i huden, lyder det fra Michael Juul Eriksen.

En 28-årig mand blev frikendt for drabet tidligere tirsdag, men han er kendt skyldig i to drabsforsøg, grov vold og vold under værtshusslagsmålet.

Det takserer anklageren til 9 til 10 års fængsel, mens den 28-åriges forsvarere, Andro Vrlic, kun mener det bør give omkring fire års fængsel.

- Min klient er ikke "hovedmanden", og skal derfor have en mindre straf. Seks måneder for vold og knap fire års fængsel for drabsforsøgene, hvilket samlet giver en straf omkring fire og et halvt års fængsel, siger Andro Vrlic.

En tredje mand på 32 år - den 29-åriges storebror - er kendt skyldig i to episoder af vold, og blev dermed frikendt for to drabsforsøg. Han skal ifølge anklageren have en straf talt i måneder.

Dommen falder senere tirsdag i byretten.

Forsvarer foreslår 14 års fængsel for Café Louise-drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce