Sagen om forstanderen på Kastaniely er ikke den eneste af sin art i Region Syddanmark.

Fyens Stiftstidende har tidligere afdækket, hvordan Henrik Villadsen som direktør på Sygehus Sønderjylland gav sig selv overbetaling for op mod halvanden million kroner for sit aftenarbejde på sygehuset. En overbetaling, der fandt sted i perioden 2007-2011 - altså stort set samtidig med, at forstanderen på Kastaniely ifølge regionen og Retten i Svendborg sikrede sig selv 900.000 kroner for meget i løn.

Men i modsætning til den forhenværende forstander slap Henrik Villladsen af sted med den massive overbetaling uden politianmeldelse, retssag eller tilbagebetalingskrav fra Region Syddanmark. Det skete fordi, Henrik Villadsen, der efter jobbet i Sønderjylland blev forfremmet til lægefaglig direktør på Odense Universitetshospital, lavede en aftale med regionens daværende sundhedsdirektør Jens Elkjær om ikke at betale pengene tilbage.

En aftale, som Jens Elkjær indgik uden på noget tidpunkt at rådføre sig med sin politiske ledelse.

I dag er Henrik Villadsen fortid i Syddanmark og sidder som en af landets højest betale sygehusdirektører i Region Sjælland. Jens Elkjær stoppede som sundhedsdirektør i Region Syddanmark kort efter nytår efter en lang række belastende sager herunder afdækningen af studehandlen med Henrik Villadsen.

- Thies Mathiesen (DF), formand for regionen socialudvalg og 2. næstformand i Region Syddanmark. Hvad er forklaringen på, at I sagsøger en forstander, men lader en sygehusdirektør gå fri?

- Det kan jeg ikke forklare. Og jeg kan godt forstå, hvis folk undrer sig over, at vi går efter en lille forstander, men lader en stor direktør gå fri. Der har været alt for meget rygklapperi blandt de folk, som har siddet i toppen i regionen. Og derfor skal vi politikere nu være langt mere skarpe på, hvordan tingene foregår i denne her region.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
8
Ord mod ord i sag om lønfusk

Ord mod ord i sag om lønfusk

2
- Der gælder de samme spilleregler for alle

- Der gælder de samme spilleregler for alle

Uden navn