Forslag fra Fynbus-medlem: Flyt Fynbus-hovedsæde fra Odense

Busserne skal så vidt muligt friholdes for flere besparelser, mener Per Jespersen, Nyborg Kommunes repræsentant i bestyrelsen. Han vil hellere kigge på, om det er muligt at spare på huslejen til Fynbus-administrationen.

Forslag fra Fynbus-medlem: Flyt Fynbus-hovedsæde fra Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynbus betaler knap 1,9 millioner om året i husleje for sit hovedkvarter i Odense C. - Det er ikke en livsnødvendighed, at et trafikselskab skal ligge på en dyr adresse, siger Per Jespersen, som sidder i Fynbus-bestyrelsen for Nyborg Kommune.

Sparerunden på de regionale ruter i Fynbus er aflyst, men debatten om besparelser er langt fra kørt i garage, og nu bliver beliggenheden af Fynbus' administration bragt i spil.

Per Jespersen, socialdemokrat og medlem af Fynbus bestyrelsen for Nyborg Kommune, mener ikke, det er et must, at Fynbus' har hovedkontor på Tolderlundsvej 9 midt i Odense C.

Her bor Fynbus til leje på knap 1800 kvadratmeter, som selskabet betaler en årlig husleje på 1,86 millioner for. Det giver en månedlige husleje på 155.000 kroner - inklusive moms - og Per Jespersen mener, det må være relevant at kigge på, om administrationen kan bo billigere et andet sted.

- Jeg synes, det vil være rettidig omhu at kigge på, om administrationen af et offentligt trafikselskab behøver at ligge på en af de mest attraktive adresser i Odense. Jeg mener ikke, det er absolut nødvendigt, og vi slipper formentlig ikke for at spare i Fynbus, og derfor er det oplagt at se på, om vi kan plukke nogle lavthængende frugter. Hvis vi kan spare en halv million eller mere på husleje om året, så er det jo varige besparelser, og de er værd at løbe efter, siger Per Jespersen.

Hvis vi kan spare en halv million eller mere på husleje om året, så er det jo varige besparelser, og de er værd at løbe efter.
Per Jespersen, medlem af Fynbus-bestyrelsen for Nyborg Kommune.
Fynbus
Fynbus' administration bor på Tolderlundsvej 9 i Odense C.

Lejemålet er på 1791 kvadratmeter.

Huslejen er på 1,860,849 millioner om året.

Det er inklusive moms, eksklusiv driftsudgifter.

Det er en kvadratmeterpris på 1039 kroner.

Fynbus er et offentligt trafikselskab, ejet af de fynske kommuner og region Sydddanmark.

Fynbus-bestyrelsen består af repræsentanter fra kommuner og regionen.

Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns kommune er formand for bestyrelsen.

Carsten Hyldborg er direktør for Fynbus.

I Brylle eller Otterup

Fynbus-bestyrelsen har bedt direktør Carsten Hyldborg fremlægge et sparekatalog for at undgå at ramme de regionale ruter. Det var inden, regnefejlen, der aflyste den bebudede sparerunde på ruterne, blev opdaget, men Per Jespersen forventer at få et sparekatalog under alle omstændigheder.

- Der er jo stadig underskud i Fynbus, og jeg har det med Fynbus, som jeg har det med de kommunale budgetter: jeg vil hellere spare på det, der er spiseligt end det, der ikke er spiseligt. Jeg er ret sikker på, at jeg kan finde et lejemål i Brylle eller Otterup eller Nyborg eller hvor søren, det nu kan være, hvor huslejen er 600 kroner og ikke godt 1000 kroner pr. kvadratmeter, siger han.

Per Jespersens forslag er nyt for Fynbus-formand Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune.

- Det er ikke et forhold, vi har drøftet i bestyrelsen tidligere, for det har ikke været bragt op. Vi ligger, hvor vi gør, og jeg har været udmærket tilfreds med placeringen, og jeg har i øvrigt ingen forudsætninger for at sige noget om lejeniveauet, lyder det fra formanden, som mener, at Per Jespersen må rejse sagen i bestyrelsen, hvis han vil have huslejen til debat.

- Selvfølgelig betyder det noget, hvordan et selskab som Fynbus bruger sine midler, og vi skal altid kigge på, hvordan vi får mest muligt ud af dem. Vi ligger, hvor vi ligger i dag, men er der forslag til, hvordan vi kan organisere os anderledes, så tager vi da imod dem og kigger på dem, fastslår Morten Andersen.

Fynbus holder sit næste bestyrelsesmøde sidst i februar.

Forslag fra Fynbus-medlem: Flyt Fynbus-hovedsæde fra Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce