Forsker støtter nyt dagpengesystem


Forsker støtter nyt dagpengesystem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sæt dagpengeperioden ned for alle og giv de højtlønnede højere dagpengesatser, lyder rådet fra arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen.

Det nuværende dagpengesystem er et levn fra industrisamfundet, hvor alle var ens. Der er stærkt brug for et mere fleksibelt system, hvor højtlønnede kan vælge at få en højere dagpengeydelse i en kortere periode end i dag, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet.

- I dag har vi det samme system for alle. Det var interessant, da vi havde et homogent arbejdsmarked i industrisamfundet uden store forskelle i indkomster og i ledighedsrisiko. Nu er der store forskelle. Den lange dagpengeperiode er kun interessant for dårligt uddannede og langtidsledige, siger Flemming Ibsen.

Han mener, at dagpengeperioden generelt bør forkortes fra de nuværende fire år til to år, samtidig med at der laves nye forsikringstilbud til højtlønnede og veluddannede grupper på arbejdsmarkedet med lav ledighedsrisiko.

- For en ingeniør kunne dagpengeperioden være et halvt eller et helt år med en meget højere sats, for andre kunne der være tale om halvandet år med en lidt lavere sats og, og for den lavtuddannede kunne den være to år med den nuværende kompensation på 90 procent af lønnen med et loft, siger Flemming Ibsen.

Forsker støtter nyt dagpengesystem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce