Forsker: De kloge bør få flere børn

. Vi kan allerede i dag vælge børn til og fra på fertilitetsklinikker, siger Helmuth Nyborg.
Foto: Erik Jepsen

Forsker: De kloge bør få flere børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ARVELIGHED: Professor vil udvikle højt intelligente mennesker

- Fremtidens mennesker kan blive sundere og mere intelligente, hvis vi vælger at bruge arvelighedslovene til at forbedre de kommende generationer. Vi kan også forebygge en truende degeneration i befolkningen. Og det er på høje tid, at vi tør bryde med et halvt århundredes politisk korrekthed og tage hul på debatten.

Sådan lyder opfordringen fra Helmuth Nyborg, intelligensforsker og professor i psykologi på Aarhus Universitet.

- Vi kommer ikke uden om at diskutere, om vi skal have et avlsprogram, hvor vi selektivt støtter, at højtbegavede mennesker får flere børn, og belønner mindre begavede for ikke at formere sig.

- Vi kan allerede i dag vælge børn til og fra på fertilitetsklinikker.

- Så kan vi også gøre os nogle overvejelser om, hvilke æg der er bedre end andre. Vi kan tage evolutionen i vores egne hænder og selektivt avle for træk, som vi finder hensigtsmæssige - herunder intelligens, siger Helmuth Nyborg.

Kvotienten falder

Han er bevidst om, at hans forslag er yderst kontroversielt.

Men den århusianske professor er også overbevist om, at intelligens har en stor arvelighed og fortæller mere om, hvem der får succes eller fiasko, end alle andre faktorer tilsammen.

Han påpeger samtidig, at folk med lavere intelligens får flere børn end folk med en større begavelse.

Den uundgåelige konsekvens er, at befolkningens gennemsnitlige intelligenskvotient er faldende.

Internationale forskerkolleger har for nylig opfordret Helmuth Nyborg til at redigere en bog om eugenik eller arvehygiejne.

Politisk tabu

Debatten om eugenik har været et politisk tabu i et halvt århundrede efter de nazistiske forbrydelser i Tyskland, men den er foregået bag kulisserne blandt intelligensforskere, psykologer og biologer.

- Hvis formålet er at gøre vores liv bedre, og vi kan gøre det på en effektiv måde, er det ikke moralsk forkasteligt, men noget vi bør stræbe efter, siger Kasper Lippert Rasmussen, leder af Institut for Filosofi, Pædagogik og Retorik på Københavns Universitet.

Forsker: De kloge bør få flere børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce