Forsikringsselskaber kimet ned efter orkan


Forsikringsselskaber kimet ned efter orkan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ERSTATNING: Stormskaderne på huse og biler skal dækkes af ejernes forsikring

Forsikringsselskaberne blev hele weekenden kimet ned af danskere, der anmeldte skader efter vinterens første voldsomme blæst.

Siden orkanen i 1999 har de større selskaber været bemandet med døgnvagt i den slags situationer, ligesom der også er mulighed for at anmelde over internet.

Ingen vil endnu sætte pris, hvad stormen kommer til at koste. Forsikringsselskaberne regner med, at anmeldelserne af skader vil fortsætte i dag, når folk kommer hjem fra weekendbesøg, ferie eller tilsyn med sommerhuse.

Top Danmark kalder lørdagens uvejr for "en storm i den tunge ende", men meget langt fra den orkan, der hærgede i 1999.

Hvem skal betale?

Hvem skal betale, hvis det for eksempel er naboens træ, der har ødelagt mit tag eller naboens tagsten eller andre løbske genstande, der har lavet buler i min bil?

Det er nogle af de spørgsmål, der går igen i weekendens mange henvendelser til forsikringsselskaberne.

Det er i alle tilfælde egen hus- og kaskoforsikring - og ikke naboens ansvarsforsikring - der skal betale, oplyser konsulent Christian Skødt, Forsikringsoplysningen. For naboen kan ikke gøres ansvarlig for en storm.

- De bilejere, der kun har en ansvarsforsikring, har et problem. De får ikke dækning af skader på bilen, mens folk med en almindelig standardforsikring kan regne med fuld dækning minus selvrisiko og måske mistet bonus, forklarer Christian Skødt.

Han tilføjer, at husejerne ikke behøver at være nervøse for dækning af skader efter stormen. De er dækket af den almindelige husforsikring. Også her kan der være tale om en mindre selvrisiko.

Haveejernes problem

En betingelse for at få udbetalt erstatning er dog, at folk har søgt at begrænse skadernes omfang. Det betyder ikke, at man skal sætte livet på spil og gå ud og for eksempel fastgøre presenninger eller overdække huller i taget midt under stormen. Men det skal ske, så snart stormen er løjet af.

Derimod er der ingen erstatning at hente for de mange træer, der har lagt sig ned i haver og parker.

- Det er haveejernes eget problem, hvis stormen har revet træer op. Man må også selv betale for at få træerne fjernet eller savet op, oplyser Christian Skødt.

Hvis det derimod er en skov, der er blevet stormens bytte, kan der blive tale om erstatning efter specielle regler. Her er det Stormskaderådet, der har afgørelsen.

Forsikringsselskaberne regner ikke med, at det vil give problemer med ventetider, når anmeldelserne om stormskader fortsætter i dag.

Der kan læses mere om betingelserne for erstatning efter orkanen på hjemmesiden www.forsikringsoplysningen.dk.

Forsikringsselskaber kimet ned efter orkan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce