Eva Arnspang Christensen modtager tirsdag en fornem hæder med en bevilling fra Villum Fondens Young Investigator Programme på otte millioner kroner.En bevilling, der gives til særligt talentfulde forskere.

I dag får Eva Arnspang Christensen fra Syddansk Universitet, SDU, overrakt et ganske særligt brev på en scenen i Den Sorte Diamant i København.

I brevet ligger en bevilling på otte millioner kroner fra Villum Fonden og dens Young Investigator Programme. Millionerne er doneret til hendes forskning på SDU.

Eva Arnspang Christensen er beæret og stolt over at modtage den flotte bevilling.

Pengene skal hun bruge til at revolutionere forståelsen af, hvordan stoffer bevæger sig gennem celler.

- Det er uudforsket land, men min idé er, at fedtstoffer og proteiner samler sig i membranen i såkaldte nano-domæner. Ingen har direkte set, at det forholder sig sådan, men det er min hypotese, og det, jeg nu skal undersøge, lyder det fra Eva Arnspang Christensen.

Derfor skal nogle af pengene også bruges til at bygge et avanceret 4D-mikroskop, så hun kan nærstudere de næsten usynlige stoffers bevægelser på celleniveau.

Perspektivet i den forskning er blandt andet, at det kan blive muligt at finde ud af, hvorfor noget medicin er bedre end andet til at bevæge sig gennem celler.

- Jeg har ikke kureret en sygdom, men det er helt sikkert, at det vil være en interessant opdagelse, som Novo Nordisk og andre store medicinalvirksomheder vil være interesseret i, siger Eva Arnspang Christensen.

Hun holder til på Institut for Kemi-, Biologi- og Miljøteknologi på Syddansk Universitet, hvor hun allerede er adjunkt og ph.d. i biofysik.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.