Forlig giver DF flere fjender end venner


Forlig giver DF flere fjender end venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti opfattes mere negativt i vælgerkorpset som følge af forliget om efterløn og pension.

Vælgerne er ikke synderligt begejstrede for Dansk Folkepartis rolle i forbindelse med forliget om en senere tilbagetrækningsalder.

Det viser en meningsmåling fra A&B Analyse, udført for Altinget.dk.

16,1 procent af danskerne har fået "en mere positiv holdning til DF" som følge af forliget, men mere end dobbelt så mange - 33,4 procent - har fået "en mere negativ holdning" til partiet, fremgår det af undersøgelsen.

Flertallet på 50,5 procent lader ikke forliget om en afkortning af efterlønsperioden og en hurtigere forhøjelse af pensionsalderen påvirke deres holdning til Dansk Folkeparti.

Når meningsmålingen falder negativt ud for DF, hvis man kigger på vælgerkorpset som helhed, skyldes det, at modstanderne af forliget i højere grad lader det påvirke deres opfattelse af DF, end tilhængerne gør.

Således er hele 65 procent af de socialdemokratiske vælgere blevet mere negative over for DF, mens kun én procent af S-vælgerne synes bedre om DF. Samme mønster ser man hos vælgere, der stemmer SF og Enhedslisten.

Dermed ser 2020-forliget - foreløbig - ud til at være en effektiv blokering for, at der flygter flere socialdemokratiske vælgere over til Dansk Folkeparti, skriver Altinget.dk.

- Det lukker flanken et stykke tid frem, siger valgforskeren, professor Jørgen Goul Andersen til hjemmesiden.

- DF har indtil videre afskåret sig selv fra at få flere socialdemokratiske vælgere, som de ellers havde rigtig godt fat i en periode, lyder det fra Jørgen Goul Andersen.

Forlig giver DF flere fjender end venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce