Forlig? - det ser dystert ud


Forlig? - det ser dystert ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svære forhandlinger på sundheds- området, hvor der er aftalt nyt møde i dag

Meget tyder på, at den langvarige konflikt blandt sygeplejersker, jordemødre og bioanalytikere på landets hospitaler kun kan stoppes ved et regeringsindgreb. Selv om der er planlagt et nyt møde mellem Danske Regioner og Sundhedskartellet mandag, ser parterne ud til at stå langt fra hinanden.

For at skyde en halv milliard kroner af regionernes vikarpenge inde i forhandlingerne vil formanden for Danske Regioner Bent Hansen have sikkerhed for, at der arbejdes mere tid for de penge. Men det kan formanden for Sundhedskartellet Connie Kruckow ikke garantere.

- Vi kan flytte personale fra vikarbureauerne over i det offentlige. Men jeg kan ikke garantere, at det bliver til flere timer. Det vil jo være at stavnsbinde medlemmerne, siger Connie Kruckow. Sundhedskartellets forhandlingsleder står bastant fast på sit krav om 15 procent mere i løn over de næste tre år.

En kop kaffe eller ..

Over for det krav står regionernes formand Bent Hansen og den kendsgerning at 47 til 48 andre forbund har forhandlet overenskomster på plads på det offentlige område på 12,8 procent. Uden konkrete indrømmelser eller udsigt til reelle forhandlinger er der ingen grund til at mødes med Sundhedskartellet, mener Bent Hansen

- Der er ingen grund til at vi kun mødes over en kop kaffe, siger Bent Hansen.

- Vi har lagt et nyt forslag frem, og det er nu op til Sundhedskartellet om de synes, der er noget at forhandle om. Jeg har sat tiden af mandag til forhandlinger, men jeg tager kun flyet til København under den forudsætning, at der er noget konkret at forhandle om, siger Bent Hansen.

Regionerne har udgifter i milliardklassen til vikarudgifter for at få dækket hullerne ind på hospitalsafdelingerne. De penge er i spil på opfordring fra Connie Kruckow. Men regionerne kræver, at Sundhedskartellets medlemmer er klar til at levere de ekstra timer som ansat i det offentlige.

- Vikarpengene svæver ikke frit i luften, vi bruger dem til at købe tid for, siger Bent Hansen.

Tre mia. på vikarer

Over tre år bruger regionerne tre milliarder på vikarbureauer. Det er en halv milliard af de penge, der ifølge Connie Kruckow over tre år kan give Sundhedskartellets medlemmer et lønløft på 15 procent. Danske Regioner har sendt et nyt udspil til Sundhedskartellet, og Connie Kruckow vil ikke svare på, om hun har indrømmelser, der gør det værd at mødes med Bent Hansen.

Ifølge sygeplejerskeformanden kan hun forhandle resultater hjem med privathospitalerne, der giver en privatansat sygeplejerske mellem 8000-10.000 kroner mere om måneden i løn.

Danske Regioner har allerede afleveret et nyt udspil til Sundhedskartellet. Connie Kruckow vil ikke dog ikke svare på, om der er brugbare dele i det, der kan løsne op for de fastlåste forhandlinger. Til gengæld mener regionernes formand, at sundhedskartellets nye forhandlingsoplæg blot er det gamle i ny indpakning.

Parterne har aftalt at mødes mandag klokken 15. Om det overhovedet bliver til et møde afhænger dog af, om Bent Hansen mener der overhovedet er basis for at komme videre. Det vil han senest afgøre her i formiddag.

Forlig? - det ser dystert ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce