Forhadt fugl på tilbagetog


Forhadt fugl på tilbagetog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbagegang i fiskeriet rammer også skarven, som styrtdykker. Desuden er indsatsen for at begrænse den forhadte men fredede fugl lykkedes over al forventning.

Den forhadte men fredede fugl skarven er på styrtdykkende tilbagetog. I naturreservatet Vorsø i Horsens Fjord - også kaldet skarvernes ø - er antallet af skarver nu det laveste i 27 år.

- I 1991 toppede antallet af skarver på Vorsø. Da var der cirka 15.000 fugle og omkring 5000 reder. I år er vi nede godt og vel 2000 fugle og 997 reder, siger tilsynsførende på Vorsø, Jens Gregersen til Horsens Folkeblad.

På landsplan har skarvbestanden været oppe på omkring 43.000, men det tal er også faldende. Ifølge Danmarks Miljøundersøgelser var antallet af ynglende skarver sidste år det laveste i 15 år. I sensomrene, når også fugle fra det øvrige Skandinavien opholder sig i Danmark, har antallet af skarv været på op mod 300.000.

Ud over mindre føde er tilbagegangen resultat af, at Skov- og Naturstyrelsens - for at forhindre at fuglen breder sig uhæmmet til gene for bl.a. fiskeriet - oliebehandler æg og skræmmer skarver bort, når de vil lave nye kolonier.

Forhadt fugl på tilbagetog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce