Forfatteren Jørgen Sonne er død


Forfatteren Jørgen Sonne er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den alsidige sjællænder blev blandt andet belønnet med Det Danske Akademis Store Pris for sit forfatterskab.

Den danske forfatter Jørgen Sonne er død, 89 år gammel.

Det fremgår af mindeord i flere danske aviser.

Sonne, der ville være fyldt 90 år i oktober, debuterede i 1950 med "Korte digte" og har siden udsendt en lang række digtsamlinger samt noveller og romaner - heriblandt "Blå turist" og "Natten i Rom".

Desuden har den sydsjællandske forfatter også været en flittig og kompetent oversætter af tysk, fransk, spansk og især engelsk litteratur - helt tilbage fra middelalderen.

Blandt megen hyldest, Jørgen Sonne har modtaget, er Det Danske Akademis Store Pris i 1976, og i 2000 blev han udnævnt til æresdoktor ved Roskilde Universitet.

Alligevel var han ikke bredt kendt i befolkningen. Heller ikke tilbage i 1966, da han modtog Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Da den årlige ydelse på 11.424 kroner året efter skulle udbetales for første gang, studsede formanden for Folketingets finansudvalg angiveligt over Sonnes navn på listen over kunstnere.

- Hvem er denne Sonne?, skal det angiveligt have lydt

Jørgen Sonne havde en baggrund som cand.mag. i engelsk og historie med speciale i C.F. Tietgen og Privatbanken, og han har undervist på gymnasium og tre universiteter.

Jørgen Sonne boede gennem mange år i Glumsø på Sjælland sammen med sin hustru, eskimologen Birgitte Sonne.

Forfatteren Jørgen Sonne er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce