Forbrugerrådet hepper på kemiforbud


Forbrugerrådet hepper på kemiforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøministeren høster ros fra Forbrugerrådet. På tide at EU går ind i kampen mod skadelige kemiske cocktails, lyder det.

Det er positivt og på høje tid, at EU's miljøministre nu vil arbejde for at begrænse den skadelige kemi, der blandt andet findes i cremer, shampoo og plastikprodukter. Sådan lyder beskeden fra Forbrugerrådets afdelingsleder i Forbrugerpolitisk Center, Vagn Jelsøe.

- Selvfølgelig er det positivt, at man nu vil mindske brugen af de kemiske stoffer, men jeg synes, vi har snakket om det her problem i mange år. Der sker jo noget, når man blander kemi. Vi har viden, der påviser, at der er en samlet effekt af de stoffer, vi bombarderes med, siger Jelsøe.

Det er miljøminister Troels Lund Poulsen (V), der tirsdag på et rådsmøde fik de øvrige miljøministre i EU til at indse, at man nu må gå ind i kampen mod de skadelige stoffer. Vagn Jelsøe håber, at ministeren vil vise, at han mener det alvorligt.

- Jeg håber, at miljøministeren vil gå videre og gøre det til en af prioriteterne, når Danmark får EU formandskabet i 2012. Vi mener, at der er tilstrækkelig forskning omkring skadevirkningerne til, at man helt burde forbyde dem, uddyber Vagn Jelsøe.

De skadelige stoffer findes som konserveringsmidler i kosmetik, som blødgørere i plastikprodukter og som de stoffer, der forhindrer udviklingen af brand i computere og andet teknisk udstyr. Altså stoffer vi blandt andet omgås på badeværelset, i køkkenet og på vores arbejde.

Forbrugerrådet hepper på kemiforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce