Forbrugerråd: Fjern udenlandske grøntsager


Forbrugerråd: Fjern udenlandske grøntsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udenlandske grøntsager, der ikke kan koges, bør fjernes fra butikkerne, mener Forbrugerrådet.

Butikkerne bør fjerne alle udenlandske grøntsager, som ikke kan koges. Det mener Forbrugerrådet, som advarer mod at købe grøntsager, hvis oprindelsesland man ikke kender.

- Forbrugeren har ikke mulighed for selv at stoppe det her, og derfor mener vi, at det er butikkerne, der skal tage ansvar og fjerne de risikable fødevarer fra hylderne, siger fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen.

Udmeldingen kommer, efter den livsfarlige virus VTEC er blevet konstateret hos fire patienter i Danmark. Smitten er i udbrud i Nordtyskland, og yderligere syv danskere frygtes smittet.

Smitten mistænkes at stamme fra nordtyske grøntsager eller spanske agurker. Og ifølge Forbrugerrådet er man ikke altid i stand til at se, om en grøntsag er i farezonen for at være inficeret.

- Lige nu er der både mistanke til tyske og spanske grøntsager. Og selvom der er oprindelsesmærkning på de fleste grøntsager, så er der nogen, der ikke er mærket, påpeger fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen.

Hos supermarkedsgiganten COOP har man foreløbigt reageret ved at fjerne tysk bladsalat og spanske agurker.

- Vi har været ude og se, hvad vi har af de fødevarer, som Fødevarestyrelsen har advaret forbrugerne mod at spise. Og de varer har vi her til eftermiddag besluttet at trække ud af butikkerne, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

Han oplyser, at COOP har lavet stikprøver på grøntsagerne, da de blev modtaget, og at prøverne ikke har vist noget usædvanligt.

Derfor vil virksomheden også foreløbigt beholde andre udenlandske grøntsager i butikkerne, indtil Fødevarestyrelsen udsender konkrete advarsler mod dem.

- Vi har agurker fra Holland, men der har vi ikke tænkt os at foretage os noget, for de har ikke været under mistanke, siger Jens Juul Nielsen, som dog understreger:

- I det øjeblik, at Fødevarestyrelsen siger, at der er en mistanke om, at der kan være noget fra andre lande, så reagerer vi selvfølgelig også.

Hos konkurrenten Dansk Supermarked har man valgt at fjerne spanske agurker fra hylderne.

Virksomheden oplyser, at de ikke fører nogen af de øvrige grøntsager, som Fødevarestyrelsen advarer imod.

Forbrugerråd: Fjern udenlandske grøntsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce