Forbrugerne vil have tilbudsjul


Forbrugerne vil have tilbudsjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets julehandel er en sløj affære, og omsætningen bliver lavere end i kriseramte 2008, rapporterer detailbranchen. Forbrugerne går efter tilbud på internettet.

Detailbranchen melder om et svigtende julesalg. Julemånedens omsætning er i sagens natur endnu ikke opgjort, men tendensen er klar: Forbrugerne sparer på julegaverne i år.

- Vi har ikke tallene fra december endnu, men på baggrund af meldingerne fra vores butikker er min vurdering, at vi kommer til at ligge tre til fire procent under sidste års niveau, oplyser Claus Tüchsen, der er marketingsdirektør hos Steen&Strøm Danmark A/S, som driver 17 af de største indkøbscentre i Danmark.

Tüchsens vurdering sættes i perspektiv, når man tilføjer, at julesalget, det vil sige meromsætningen i december, faldt fra 10,1 milliard kroner i 2007 til 7,9 i 2008.

Hos Dansk Detail er der heller ikke meget optimisme at spore.

- 2009 bliver ikke et stort år for tøj- og skobranchen - vi ser stadig en tendens til, at forbrugerne holder sig tilbage, siger direktør i Dansk Detail, Jens Birkeholm.

Forbrugernes spareiver kommer dog nogle butikker til gode - nemlig dem, hvis julesalg foregår over internettet.

Kommunikationschef i Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH), Henrik Theil, vurderer, at der er cirka 20 procent flere transaktioner i forbindelse med julehandlen på internettet end sidste år.

Det stigende antal internethandler skyldes ifølge Theil, at forbrugerne går efter en "tilbudsjul". For skønt antallet af transaktioner i forbindelse med julehandlen stiger i forhold til 2008, så er hver transaktion på et mindre beløb end tidligere.

- Det er helt tydeligt, at forbrugerne går efter tilbuddene på nettet - prisen er det afgørende, og jeg tror, at det er derfor, at netbutikkerne ikke er så hårdt ramt af krisen - de er billigere, vurderer Theil.

Forbrugerne vil have tilbudsjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce