Et stigende antal danskere dør efter at have spist importeret, salmonellainficeret fjerkræ. Forbrugerministeren vil have forbedret kontrollen.



Fødevarestyrelsen lovede torsdag at lave en gennemgribende undersøgelse af, om importeret fjerkræ fra udlandet er mærket med tilberedningsvejledninger, hvis det indeholder salmonella.

Hvis ikke importørerne kan godtgøre, at det importerede kød er salmonellafrit, bliver de påbudt at mærke det, understreger vicedirektør i Fødevarestyrelsen Henrik G. Jensen.

Initiativet kommer, efter at Statens Seruminstitut har advaret mod den stærkt stigende import af udenlandsk fjerkræ, som man forventer vil medføre en stigning i antallet af dødsfald som følge af salmonellaforgiftninger.

Det voksende salg af udenlandske ænder, kyllinger og kalkuner har allerede resulteret i flere blodforgiftninger og dødsfald forårsaget af salmonellabakterier.

Det skal der rettes op på, siger familie- og forbrugerminister Henriette Kjær, som nu vil forsøge at sikre en bedre beskyttelse af forbrugerne gennem en øget kontrol med udenlandsk fjerkræ samt en generel mærkning med en tilberedningsvejledning på al fjerkræ.