Forældre til ordblind får ikke erstatning


Forældre til ordblind får ikke erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højesteret frikender Viborg Kommune i en principiel sag, hvor forældrene til en ordblind dreng havde krævet erstatning for mangelfuld undervisning.

Viborg Kommune slipper for at betale erstatning til et forældrepar til en ordblind søn.

Det afgjorde Højesteret i en ankesag fredag.

Dermed går Højesteret imod en dom fra Vestre Landsret i maj 2007. Her blev Viborg Kommune dømt til at betale knap 60.000 kroner i erstatning til forældrene, som var utilfredse med den undervisning, deres ordblinde søn havde fået. Pengene dækkede udgifterne til et ophold i 9. og 10. klasse på en specialefterskole for ordblinde for deres søn, Rasmus Ravnborg.

Landsretsdommen lagde blandt andet vægt på, at skolen aldrig udarbejdede en læsefaglig undersøgelse af eleven. Derfor blev det aldrig fastslået, at Rasmus Ravnborg var ordblind. To læsesagkyndige har under sagen vurderet, at eleven var ordblind i svær grad, og at skolen burde have stillet den diagnose senest i 3. klasse.

Men i modsætning til landsretten finder Højesteret ikke, at der er belæg for, at kommunen skal give forældrene erstatning.

Højesteret mener ikke, at der er grundlag for at fastslå, at den specialundervisning, som Rasmus Ravnborg modtog i folkeskolen ikke levede op til kravene i folkeskolen og bekendtgørelsen om specialundervisning.

Den konklusion kommer meget bag på formanden for Ordblindeforeningen Hans-Pauli Christiansen.

- Hvis undervisningen havde været i orden i folkeskolen, så er det underligt, at drengen først lærte at læse, da han startede på en specialefterskole for ordblinde, siger Hans-Pauli Christiansen.

Også hos forældreorganisationen Skole og Samfund ærgrer man sig over dommen.

- Det handler om børnenes tarv. Fordi skolen ikke satte ind tidligere, blev barnets liv anderledes, siger formanden Skole og Samfund, Benedikte Ask Skotte.

Hun tilføjer, at sagen kan få konsekvenser for mange andre børn.

- Måske slipper kommunerne nu for at skulle betale erstatning i en række sager, men det bliver meget dyrere for samfundet, hvis vi ikke sørger for, at alle børn udvikler sig optimalt. Det er en ærgerlig afgørelse, siger Benedikte Ask Skotte.

Forældre til ordblind får ikke erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce