Forældre til evnesvage er i oprør


Forældre til evnesvage er i oprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalformand for Evnesvages Vel rystet over, at Statsforvaltningen uden varsel trækker værgemål tilbage

SYDFYN: Fynske forældre, der er personlige værger for deres psykisk udviklingshæmmede børn over 18 år, er i oprør, fordi Statsforvaltningen uden varsel er begyndt at opsige deres værgemål.

- Det er ikke lovligt, raser Frank Jensen, Tved, der er personlig værge for sin voksne søn, der bor på Strandvænget i Nyborg, og formand for Landforeningen Evnesvages Vel i Svendborg-Langelandskredsen.

Pengene bestemmer

Han frygter, at det udelukkende bliver et økonomisk spørgsmål for kommunerne, fordi de uden at spørge for-ældrene (værgerne) om lov kan trække de psykisk udviklingshæmmede hjem til kommunen fra de institu- tioner, hvor de bor og har opbygget en hverdag.

- Det bliver ikke menneskelige hensyn, men penge, der kommer til at styre det hele. Så netop derfor er det vigtigste for os, at vi som forældre kan bevare værgemålet. Vi kan tage bedre vare på vores børn end kommunerne, fastslår Frank Jensen.

Forældre til krisemøde

Problemet er opstået i kølvandet på kommunalreformen, hvor ansvaret for de psykisk handicappede overgik fra amterne til regionerne - men fortsat med store udgifter for kommunerne.

- Det her betyder, at kommunerne kan flytte rundt med vores pårørende, som det passer dem, siger Frank Jensen.

I aften mødes et halvt hundrede rådvilde forældre og værger, nogle kommer langvejs fra, til krisemøde på Grønnemoseværkstederne i Svendborg, hvor advokat Claus Olsen vil redegøre for reglerne og besvare spørgsmål.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Statsforvaltningen.

Forældre til evnesvage er i oprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce