Forældre glemmer at forsikre skolebørn


Forældre glemmer at forsikre skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over halvdelen af de 70.000 elever, der efter skoleferien starter i børnehave- eller første klasse, er ikke ulykkesforsikrede. Forsikringsoplysningen vurderer, at 42.000 elever står uden forsikring, hvis uheldet er ude.

Konsulent i Forsikringsoplysningen Michael Espersen gør opmærksom på, at skolen ikke har pligt til at ulykkesforsikre skolebørnene, og at skolen ikke uden videre kan gøres ansvarlig for en ulykke, blot fordi den er sket i skoletiden.

- Kun i de tilfælde, hvor skolen direkte kan bebrejdes en ulykke, for eksempel ved manglende tilsyn eller forkert instruktion, kan eleven efterfølgende kræve erstatning af skolen, siger Michael Espersen og fortsætter:

- Derfor er det meget vigtigt, at forældrene husker at ulykkesforsikre deres børn. Det sker ikke bare automatisk, man skal selv sørge for, at barnet er tilmeldt forsikringen, understreger Michael Espersen.

Hvert år må tusinder af børn en tur på skadestuen efter en ulykke i forbindelse med deres skolegang. I de fleste tilfælde er der tale om mindre skader, hvor behandlingen umiddelbart kan afsluttes på skadestuen. Men en del af skaderne er så alvorlige, at børnene må indlægges på hospital.

- Selv om hovedparten af ulykkerne således ender godt, er der desværre hvert år ulykker, hvor skaderne er så alvorlige, at børnene bliver invaliderede og får varige mén, siger Michael Espersen.

Statistikker viser, at 32.000 børn i 2002 kom til skade i skoletiden, heraf de 21.000 i skolegården, hvor de typiske uheld ifølge Michael Espersen er ødelagte tænder eller brækkede lemmer. Dog kom 700 elever i 2002 så alvorligt til skade, at de blev invaliderede. (ritzau)

Forældre glemmer at forsikre skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce